APIA așteaptă cererile pentru subvenția la motorină

Dimensiune text

Agricultorii din județul Neamț care au încheiat un acord prealabil cu Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Neamț trebuie să depună cererea de solicitare a subvenției pentru motorină până în ultima zi a acestei luni. Cererea se depune pentru trimestrul al patrulea din 2012, iar valoarea subvenției este de 1,2686 lei/litru.

 

 

Acordul prealabil a fost semnat de peste 200 de fermieri, dar, până la această dată, doar 25 de persoane au solicitat acordarea subvenției, astfel că reprezentanții APIA Neamț atrag atenția că mai sunt doar câteva săptămâni în care se poate completa cererea pentru acordarea acestei facilități. Trebuie menționat faptul că, pentru ultimele trei luni ale anului 2012, se decontează cel mult 40% din cantitatea totală de combustibil menționat în acordul prealabil.

Beneficiarii accizei reduse pentru motorina utilizată în agricultură riscă amenzi de până la 20.000 de lei, dar și pierderea dreptului de a încasa acest ajutor de stat pentru o perioadă de trei ani, dacă în urma controalelor se dovedește că au beneficiat de un ajutor necuvenit. Vânzarea motorinei pentru care s-a acordat ajutor de stat sau utilizarea acesteia în alte scopuri decât cele prevăzute de lege constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei.


COMENTARII

WORDPRESS: 0