Apelul de urgență, făcut de mașină

Dimensiune text

În caz de accident, apelul la numărul de urgență va putea fi făcut automat, de autoturism.

 

 

Peste trei ani, autoturismul va fi cel care va apela numărul unic de urgență în cazul unui accident sau al unei alte situații de urgență.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a prezentat un sistem eCall. Sistemul va transmite automat și imediat apelul de urgență în cazul unui accident grav, mașina fiind cea care transmite apelul și nu ocupanții acesteia. Informațiile care vor ajunge la dispeceratul 112 vor conține un set minim de date care vor ajuta la localizarea accidentului și informarea forțelor de intervenție cu date suplimentare, privind tipul vehiculului, numărul de persoane din mașină, direcția de mers.

eCall va mai permite solicitarea unui ajutor de urgență de către oricare dintre ocupanții mașinii, fără ca aceasta să fi fost implicată într-un accident. Acest lucru se va realiza prin simpla apăsare a unui buton instalat la bordul vehiculului. După ce dispecerul de la 112 va primi apelul eCall, va informa forțele de intervenție și va trimite echipaje la locul accidentului. Potrivit Comisiei Europene, sistemul eCall va fi obligatoriu pentru noile modele de autoturisme, începînd cu ianuarie 2015. Conform estimărilor producătorilor, prețul sistemului eCall va fi de maxim 100 euro.COMENTARII

WORDPRESS: 0