ApaServ şi-a cumpărat sediu la Roman

ApaServ şi-a cumpărat sediu la Roman

Dimensiune text

 

ApaServ Goscom sediuClădirea fostului Goscom, aparţinând acum Termloc – aflată în faliment şi ocupată de angajaţii ApaServ -, a fost vândută la licitaţie, singurul interesat fiind tocmai chiriaşul, compania de apă. Până acum, societatea plătea o chirie pentru clădirea monument istoric, iar cum Primăria Roman nu a vrut să o cumpere, din cauza costurilor mari de achiziţie şi reparaţie, ApaServ şi-a cumpărat singură sediu.

De fapt, încă de când s-a pus problema prezentării municipiului Roman la licitaţie pentru a achiziţiona imobilul din strada Ștefan cel Mare, primarul Laurenţiu Leoreanu a declarat că nu este interesat să investească în acest imobil şi că, dacă l-ar cumpăra, atunci nu ar primi chirie de la compania de apă, ci aceasta ar vrea să-l adauge la capital, adică să-l folosească în mod gratuit.

Cum Primăria nu a vrut clădirea, ApaServ nu a avut de ales şi s-a prezentat la licitaţia organizată la începutul acestei luni. Evaluarea proprietăţii – construcţie de 204,38 metri pătraţi şi teren de 686 metri pătraţi – s-a făcut la 937.500 de lei, dar preţul de pornire la licitaţie a fost de 50%, adică de 468.750 lei, fără TVA.

„Am participat la licitaţie, am fost singurii şi am adjudecat clădirea. Până acum, plăteam o chirie către proprietar de aproape o mie de euro. Avem banii şi îi vom achita. Sediul de la Piatra Neamţ este al nostru, iar cel de la Tîrgu Neamţ este asimilat ca şi aport la capital din partea Consiliului Judeţean”, a declarat Cătălin Dughir, directorul companiei ApaServ.

Edilul Romanului declara, la momentul în care consilierii locali au decis să refuze dreptul de a cumpăra clădirea, că achiziţia clădirii ar costa municipiul cam cât a costat Casa Celibidache, iar reparaţiile necesare sunt estimate la încă 100.000 de euro. Cam scump pentru Roman, dar bun pentru ApaServ.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0