Prima paginăActualitateRoman

Apartamente de lux la 500 de euro metrul pătrat

Dimensiune text

Se vând apartamente în fosta clădire PIPS. Omul de afaceri Vasile Balcan a construit un bloc de locuinţe de lux. Apartamentele spațioase au toate dotările necesare. Scoase la vânzare la preţul de 500 de euro pe metrul pătrat, locuinţele pot fi achiziționate și prin programul „Prima Casă”. 

Sediul fostei Societăţi de Producţie Industrială şi Prestări Servicii (PIPS) SA Roman, declarată falimentară în anul 2006, s-a transformat într-un bloc cu locuinţe de lux. Omul de afaceri Vasile Balcan, managerul Marsat SA, cel care a cumpărat clădirea, a demarat un proiect de construire a unui bloc de locuinţe în 2013. Astăzi, lucrările au fost încheiate, iar apartamentele au fost scose la vânzare.

Investiţia de pe strada Bogdan Dragoş a fost estimată la 3.050.000 de lei, conform documentelor pe baza cărora a fost emisă autorizaţia de construire. Un avantaj pentru cei care doresc să cumpere o locuinţă în acest bloc este că se acceptă, ca modalitate de plată, creditul „Prima Casă”.

„Vindem 24 de apartamente de două sau trei camere, cu suprafaţă de la 47 la 92 de metri pătraţi, şi şase garsoniere, cu suprafaţă de la 43 la 50 de metri pătraţi, în imobilul din strada Bogdan Dragoş, nr. 119. Preţul este de 500 de euro pe metru pătrat, cu TVA inclus. Plata se poate face prin virament sau cu credit «Prima Casă»”, este anunţul făcut de societatea Marsat.

Apartamentele sunt foarte spaţioase, au livinguri mari şi sunt dotate cu toate utilităţile. „S-a pus gresie, faianţă, obiecte sanitare, iar acum o echipă se ocupă de ultimele detalii legate de curăţenie. Încălzirea este de tip centralizat, astfel că cei care vor locui aici vor avea apă caldă şi căldură în permanenţă. Un alt avantaj este acela că blocul are curte cu parcare proprie. În total, sunt 2.800 de metri pătraţi de teren aferent apartamentelor. Practic, proprietarii mai trebuie doar să aducă mobilă şi se pot muta. Se acceptă, la cumpărare, şi credit «Prima Casă». Am fost contactaţi deja de băncile CEC, BRD, BCR şi Banca Transilvania. Este avantajos pentru cei interesaţi un astfel de credit, deoarece trebuie să plătească, iniţial, numai un avans de 5% din preţul total al locuinţei, iar apoi, cu o rată în jur de 120 de euro pe lună, vor avea casă proprie şi nu vor pierde banii pe chirie”, a explicat managerul Marsat, inginerul Vasile Balcan.

PIPS Roman, de la turnătorie de succes, la faliment răsunător

PIPS SA Roman a funcţionat foarte bine mulţi ani, chiar şi după schimbarea regimului politic din România. În anul 1989, funcţiona la Roman o secţie a PIPS Neamţ cu 350 de angajaţi, care lucrau în atelierul mecanic, turnătoria de fontă, service, hala de tricotaje, croitorie de serie şi de comandă. În anul 1990, PIPS Roman a devenit societate independentă, fiind profitabilă până în anul 1994, sub conducerea directorului Ioan Bageac. Societatea – condusă de Vasile Rusu, până în 1997, şi de Radu Grecu, până în 2000 – a început să înregistreze datorii din ce în ce mai mari. Declinul PIPS Roman a devenit oficial în anul 1998, când firma a intrat în executare silită. Turnătoria a fost, la acea vreme, salvată, rămânând chiar productivă, cu cei 130 de angajaţi. Societatea a fost vândută, în anul 2000, lui Ghiocel Tofan, apoi a intrat în faliment, în 2006, cu datorii de 2.800.000 de lei la bugetul de stat.

Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 0