Aparatul de radiologie de la Roman nu a primit restul finanţării de la CJ Neamţ

Aparatul de radiologie de la Roman nu a primit restul finanţării de la CJ Neamţ

Dimensiune text

 

Spitalul Roman - Spitalul Nou 02Joi, 28 iulie, la Piatra Neamţ a avut loc şedinţa de Consiliu Judeţean (CJ), iar liberalii se arată nemulţumiţi de faptul că propunerea lor ca din bugetul judeţului să fie alocată ultima tranşă de bani pentru achitarea aparatului de radiologie achiziţionat de Spitalul Roman nu a fost luată în calcul.

PNL a emis vineri, 29 iulie, un comunicat de presă prin care-şi manifestă indignarea faţă de refuzul celor din PSD de a aloca banii pentru plata aparatului de radiologie, necesar pentru ca, în sfârşit, unitatea sanitară să poată primi bani de la Casa de Asigurări de Sănătate şi pentru acest serviciu. Liberalii spun că „PSD a ales – maşini şi programe de calculator pentru CJ, în loc de aparat de radiologie pentru Spitalul Roman”.

Printr-un protocol semnat în urmă cu mai bine de un an, CJ Neamţ şi-a asumat sarcina de a ajuta la achiziţionarea aparatului de radiologie şi a şi achitat prima tranşă de bani, însă restul de 450.000 de lei nu a fost alocat până acum. Liberalii spune că au depus un amendament la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului judeţului Neamţ pe anul în curs, în sensul ca rectificarea de buget să cuprindă şi ultima tranşă de fonduri necesară Spitalului Municipal de Urgenţă Roman pentru punerea în funcţiune a aparatului de radiologie.

„Cu toate că Spitalul Municipal de Urgenţă Roman deserveşte aproape 40% din populaţia judeţului Neamţ, iar necesitatea aparatului de radiologie a fost semnalată atât de medici, cât şi de pacienţi, amendamentul liberalilor a fost respins la vot, consilierii PNL fiind singurii care au votat pentru”, se arată în comunicatul de presă al PNL.

În urma votului dat de consilierii PSD şi ai celorlalte partide care formează actuala majoritate din CJ Neamţ, Florin Hopşa, liderul grupului de consilieri judeţeni ai PNL, a declarat: „Nu neg că instituţia Consiliului Judeţean sau instituţiile din subordinea CJ-ului au nevoie şi de maşini şi de programe de calculator şi de multe altele pentru a funcţiona, dar nu cred că ar trebui ca acestea să fie mai importante decât un aparat medical care poate ajuta zeci de mii de nemţeni. Vorbim de un spital care reprezintă accesul la servicii de sănătate pentru mai mult de o treime din populaţia judeţului Neamţ. Fiind născut în acea zonă, ştiu cât de important este acel spital pentru cei din municipiul Roman şi din zecile de comune învecinate. Iar acum avem un aparat de radiologie, de care toţi, medici sau pacienţi, spun că este nevoie, dar îl ţinem nefuncţional în spital. De ce? Pentru că fără achitarea ultimei părţi din bani el nu poate fi pus în funcţiune. Situaţia e hilară, dar şi amară: avem aparatul în spital, dar el nu poate fi folosit pentru că unii refuză să îl achite în totalitate”.

În ciuda supărării liberalilor, Laurenţiu Leoreanu, primarul Romanului şi şeful PNL Roman, a lăsat, încă de săptămâna trecută, să se înţeleagă faptul că, dacă CJ Neamţ nu va aproba şi ultima tranşă de bani, se vor găsi alte soluţii pentru ca aparatul de radiologie ce a fost instalat deja în Spital să funcţioneze.

 COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Din pacate, in felul acesta este inteleasa lupta politica in Romania…Cred ca nu ar fi fost deloc dezonorant pentru ei, daca, in acest caz, consilierii judeteni PSD din Roman si zona Romanului ar fi votat in interesul alegatorilor care i-au ales, asa cum au procedat, de pilda, in urma cu cativa ani, unii colegi de-ai lor, consilieri locali PNL de la Roman, atunci cand a fost vorba de restaurarea, imperios necesara, a cladirii monument istoric a Bibliotecii Municipale pe care astazi o admiram cu totii. Cu atat mai mult in aceasta situatie, cand este vorba de sanatatea semenilor nostri, ar trebui ca mass-media sa reactioneze si daca se va dovedi necesar, sa initieze o subscriptie publica.