Aparatul de radiologie, achitat de Spital

Aparatul de radiologie, achitat de Spital

Dimensiune text

 

Spitalul Roman - Spitalul Nou 03Mai este un pic și se termină anul, dar până acum nu s-a reușit să se ia o decizie legată de cine va plăti banii necesari pentru achitarea și ultimei tranșe pentru aparatul de radiologie achiziționat în primăvară de Spitalul Roman. Deși conducerea unității medicale a declarat, în mai multe rânduri, că, din septembrie, pentru orice zi de neachitare a sumei restante se plătesc penalități de 0,1% pe zi, se pare că nu este așa.

Mai mult, după multe luni, de la alegerile locale și până acum, în care conducerea unității medicale a făcut presiuni asupra conducerii Consiliului Județean (CJ) să sprijine și cu ultima tranșă de bani investiția, până la urmă tot Spitalul o va achita.

„Nu curg penalități. Am discutat cu conducerea Spitalului și avem clemență până la finele anului să facem ultima plată, de aproape 480.000 de lei. Vom face în curând un acord de parteneriat între Spital și Primăria Roman pentru continuarea dezvoltării instituției. Vom încerca să punem cap la cap totul, pentru ca din fondurile Spitalului să se achite aparatul, iar noi să-i sprijinim la începutul anului viitor cu un alt proiect”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Totul se petrece în contextul în care fosta conducere a CJ a acceptat să achite jumătate din sumă, iar noua conducere CJ a considerat că nu este de datoria sa să plătească aparatul. Așa că, din primăvară și până acum, deși are toate avizele, aparatul a stat sub cheie în Spital, el neputând fi utilizat deoarece nu a fost plătit. Aparatul de radiologie este singurul modern, care nu emite la fel de multe radiații, celelalte existente și folosite în prezent fiind de mult „expirate”.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0