Aparat de dializă la Spitalul Roman

Aparat de dializă la Spitalul Roman

 

Spitalul Roman - Spitalul Nou 03Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman beneficiază, în acest moment, de un aparat de dializă, iar personalul urmează cursurile necesare pentru utilizarea acestuia. Aparatul se află în unitatea medicală, dar el nu va deservi decât pacienţii care se află în stare critică – cei cu septicemie şi care dializaţi pot fi salvaţi mult mai uşor decât prin alte metode.

Medicul Nicoleta Popescu, şefa secţiei ATI, spune că odată cu acest aparat se va încerca şi achiziţionarea unui aparat de diagnosticare a nivelului de coagulare a sângelui. „Printr-un contract de comodat, prin programul Acţiuni Prioritare ATI, am luat kituri pentru dializă şi aparatul se află în custodia noastră. Urmează să facem un curs de perfecţionare şi să iniţiem programul. Totuşi, nu vorbim de o dializă clasică, ci vorbim de hemodiafiltrare pentru pacienţii aflaţi în stare critică. Este o dializă pentru un sepsis (n.r. – septicemie) sever, să spunem, o intoxicaţie sau o situaţie mai specială, care ne va permite să depăşim situaţia şi să salvăm pacientul. În acest scop am luat în calcul şi nevoia unui microanalizator pentru coagulare, ţinând cont că la un pacient dializat va trebui să urmărim coagularea din 4 în 4 ore”, a declarat doctorul Nicoleta Popescu, şefa secţiei ATI.

Pacienţii cu probleme la rinichi şi care au nevoie de dializă sunt direcţionaţi fie către clinicile private, fie către centrele din Iaşi, acest program fiind subvenţionat de stat.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0