Apă caldă în regim non-stop, din acest an, la spital

Apă caldă în regim non-stop, din acest an, la spital

 

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman intenționează să rezolve, în acest an, problema furnizării apei calde în regim non-stop în spital. Acum, apa caldă la spital este furnizată două-trei ore în cursul dimineții și două-trei ore după-amiaza.

„Pentru furnizarea apei calde în regim continuu, este necesară înlocuirea cazanelor existente cu altele de capacitate mai mică și de inox. Aceste cazane le are Primăria și ni le pune la dispoziție. Ele vor trebui automatizate, cu autorizație ISCIR, astfel încât să poate funcționa fără suplimentarea numărului de fochiști. Aceste cazane vor furniza agent termic și apă caldă strict doar pentru spital, iar în policlinică și spălătoria spitalului va fi instalată câte o centrală termică, unele care să nu necesite prezența personalului de deservire”, a declarat managerul Spitalului, medicul Maria Andrici.

La Spitalul Roman au fost montate, în anul 2011, prin programul „Casa Verde”, pompe de căldură şi panouri solare. Acestea funcționează în paralel cu cazanele de apă pe gaz şi reduc consumul de gaz la nivelul spitalului, dar nu pot asigura întreaga cantitate de apă caldă de care are nevoie spitalul.

„Centrala noastră se află la o distanță destul de mare de spital, conductele au aproape 200 de metri. Evident că, în momentul în care apa caldă nu se folosește constant, dacă dai drumul la robinet acum, ca să ajungă apa caldă durează 5 – 10 minute. Așa a fost construită structura pe coloane. Noi am solicitat unui expert să studieze cum sunt cazanele și modul lor de funcționare și tocmai de aici a venit propunerea utilizării a două cazane de dimensiuni mai mici, care să fie mai eficiente, având în vedere dimensiunea spitalului, alături de scoaterea policlinicii și a spălătoriei de sub centrala pe care o avem noi, iar automatizarea acelor cazane poate face ca apa să aibă un circuit mai simplu în spital”, a precizat directorul financiar-contabil al spitalului, Leonard Achiriloaei.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0