Prima paginăSocialEducatie

Anul școlar pe stil vechi

Dimensiune text

Ministerul Educaţiei a aprobat structura anului şcolar viitor, cea mai importantă modificare fiind revenirea la vacanţa intersemestrială din februarie.

După experienţa de anul trecut, în care profesori şi elevi au galopat prin materie pentru a putea încheia primul semestru înainte de Crăciun, Ministerul Educaţiei a revenit la formula anului şcolar cu vacanţă intersemestrială la finele lunii ianuarie. Potrivit actului normativ, anul şcolar debutează pe 16 septembrie 2013 şi se încheie pe 20 iunie 2014, odată cu intrarea în vacanţa de vară a elevilor. Cele două semestre vor avea durate aproximativ egale, prima serie de cursuri din semestrul I încheindu-se pe 20 decembrie 2013, din 21 decembrie până pe 5 ianuarie inclusiv fiind programată vacanţa de iarnă. Revenirea la cursuri va fi pe 6 ianuarie 2014, pentru ca ziua de vineri, 31 ianuarie, să încheie primul semestru al anul şcolar, urmat, în perioada 1 – 9 februarie, de vacanţa intersemestrială.

Potrivit calendarului stabilit la nivel naţional, semestrul al II-lea se derulează în perioada 10 februarie – 20 iunie 2014, fiind „întrerupt” în intervalul 7 – 11 aprilie de săptămâna „Școala Altfel”, urmată, imediat, de vacanţa de primăvară, în perioada 12 – 22 aprilie. Cursurile celui de-al doilea semestru se reiau pe 23 aprilie, iar de sâmbătă, 21 iunie, până pe 14 septembrie, elevii intră în vacanţa de vară. Elevii de clasele primare şi preşcolarii vor beneficia, în intervalul 2 – 10 noiembrie, de o săptămână de vacanţă în plus. Pentru elevii de liceu – clasele terminale, anul şcolar se va încheia mai devreme, respectiv pe 30 mai 2014, iar pentru cei de clasa a VIII-a pe data de 13 iunie. Conform aceluiaşi act normativ, zilele prevăzute de lege ca fiind sărbători naţionale vor fi libere.

COMENTARII

WORDPRESS: 0