Anul Nou aduce medic pneumolog la Spitalul Roman

Dimensiune text

Conducerea spitalului a efectuat toate procedurile necesare pentru organizarea unui concurs de ocupare a postului de medic pneumolog. Managerul unităţii sanitare speră ca, începând cu 1 ianuarie, secţia de Pneumologie să poată fi reînfiinţată.

Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a definitivat procedura de organizare a concursului de ocupare a postului de medic pneumolog şi, cum medici interesaţi există, cel mai probabil, începând cu data de 1 ianuarie 2015, secţia va putea fi din nou deschisă. „Am trimis adrese către Direcţia de Sănătate Publică Neamţ şi către Colegiul Medicilor Neamţ şi urmează să se constituie comisia pentru a derula procedura de angajare a medicului pneumolog pentru postul din spital. Între timp, activitatea secţiei a fost preluată de secţia Medicină Internă. Având în vedere că există medici interesaţi de acest post, cel mai probabil, începând cu 1 ianuarie, vom avea un coleg nou în cadrul compartimentului de Pneumologie”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, directorul general al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Secţia nu mai funcţionează din luna iunie, atunci când medicul pneumolog Gabriela Popovici, fostul şef de secţie, şi-a dat demisia, pentru a putea desfăşura activitate de tip ambulatoriu în cadrul cabinetului particular.

Dacă problema de la Pneumologie este pe punctul de a fi rezolvată, mai există încă alte secţii, cum ar fi Cardiologia, Radiologia, Medicina Internă sau Oncologia, atât pe spital, cât şi în Policlinică, ce duc lipsă de medici. Mari probleme cu personalul există şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe, deoarece unii dintre asistenţi au plecat în străinătate, unii – pe alte secţii, iar alţii şi-au luat concediu fără plată. Conducerea spitalului speră ca, începând cu luna decembrie, să poată face noi angajări.COMENTARII

WORDPRESS: 0