Anual, 20 de condamnați fac muncă în folosul comunității în Roman

Anual, 20 de condamnați fac muncă în folosul comunității în Roman

Consiliere pentru condamnați, după model american
Nemțeni urmăriți internațional, prinși în Austria și Franța
Trimişi la închisoare pentru lipsire de libertate şi tâlhărie

 

Anual, instanțele de judecată din România dau sentințe celor acuzați de anumite fapte în care parte din pedeapsă o reprezintă și munca în folosul comunității. Tot muncă în folosul comunității depun și beneficiarii Legii 416 a venitului minim garantat, dar sarcinile sunt diferite.

Primăria Roman este cea care decide unde se face munca în folosul comunității. În cazul beneficiarilor venitului minim garantat, care primesc bani de la stat și trebuie să muncească în schimbul acestora, consilierii locali sunt cei care decid unde sunt repartizați aceștia. Ei nu muncesc opt ore pe zi, ci au de efectuat, conform legii, maximum 72 de ore de muncă pe lună. În general, aceștia sunt puși să îngrijească spațiile verzi din parcurile municipiului, iar pe timpul iernii ajută la deszăpezirea aleilor.

În cazul persoanelor care sunt condamnate la muncă de către instanță, fie pentru infracțiuni comise, fie pentru neplata amenzilor, în fiecare caz în parte se stabilește ce trebuie să facă respectivul cetățean. În general, cei mai mulți au ajutat la munca de la serele municipiului, dar funcție de calificare pot presta și alte servicii în folosul comunității. De reținut este faptul că, pentru cei care nu își pot achita amenzile, pentru fiecare amendă în parte administrația locală trebuie să intenteze proces prin care să ceară transformarea contravalorii sancțiunii în muncă în folosul comunității.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!