Home

Antrenorul Iulian Corugă are sportivi cu care se mândrește

Tehnicianul romaşcan de la Clubul Atletic este perfecţionistul care nu vrea să lase nevalorificate calităţile native ale elevilor săi

Foarte exigent din fire, dar şi „mămos” când o impune situaţia, antrenorul Iulian Corugă, de la Clubul Atletic Roman, pretinde elevilor săi seriozitate şi le cere răspuns pe măsura aşteptărilor şi a calităţilor pe care aceştia le au. În momentul în care conlucrarea dintre antrenor şi sportiv ajunge la cotă optimă, apar şi rezultatele dorite de ambele părţi. Când o perioadă de lucru se finalizează cu acea medalie frumoasă, toată lumea este mulţumită. Până la obţinerea ei se trece printr-un proces lung şi anevoios, de sacrificii, cu mult efort şi sudoare.

Cel mai recent concurs de verificare a atleţilor romaşcani de la categoriile mai mici de vârstă, juniori III şi copii, a fost cel de sâmbăta trecută, când Clubul Atletic Roman, cu directorul Traian Macovei în frunte, a organizat o nouă ediţie a tradiţionalului concurs Memorialul „Olimpiu Constantinescu-Nehoi”, competiţie cu acoperire în regiunea Moldova.

Iulian Corugă, parţial mulţumit

Paul Mădălin Oprea şi Octavian Matei Severin

Paul Mădălin Oprea şi Octavian Matei Severin

Antrenorul Iulian Corugă, unul dintre cei mai tineri tehnicieni de la Clubul Atletic Roman, este parţial mulţumit de rezultatele obţinute de elevii săi. Balanţa înclină spre pozitiv în ce priveşte aşteptările antrenorului, aşa cum reiese şi din cele de mai jos, conform afirmaţiilor sale. Pentru început, o privire generală a antrenorului: „La fel ca şi la Cupa «1 Decembrie» din Bacău, de la sfârşitul lunii trecute, întrecerile de la Memorialul «Olimpiu Constantinescu-Nehoi» au alcătuit un concurs de acomodare şi de verificare. Rezultatele sunt mulţumitoare, în acest moment al stadiului de pregătire premergătoare competiţiilor oficiale de iarnă din anul următor. Mai este mult de lucru pentru a ne atinge obiectivele propuse în viitorul apropiat. M-a interesat foarte mult concursul acesta de la noi, pentru a avea stabilită baza de la care să începem şi să ne propunem unde vrem să ajungem. Mi-am făcut o idee despre nivelul sportivilor şi am deja conturat cât mai avem de lucrat, dar şi cu cine. În cine trebuie să investesc mai mult, fără a-i neglija pe ceilalţi”.

Costin Peiu

Costin Peiu

În continuare sunt redate consideraţiile lui Iulian Corugă despre câţiva dintre elevii săi: „Matei Octavian Severin este mai tare decât toţi, în acest moment, în special la săritura în înălţime. La cea în lungime e un pic mai slab. Totuşi, meritele sale depăşesc micile nereuşite în anumite perioade. Este un copil extraordinar. În 2014, a luat trei medalii de aur şi una de argint, la categoria copii 2. La acest concurs, după cum aţi văzut, a participat în trei probe, aproape concomitent la săritura în lungime şi la cea în înălţime. La 60 de metri plat a ocupat locul secund. În acest an a realizat record personal la săritura în înălţime, 1,44 metri, la patru centimetri de recordul mondial al categoriei sale de vârstă, copii 2, sportivi născuţi în 2003 şi 2004. Și acum a sărit bine, 1,40 metri. Sunt mulţumit de rezultatul lui în această perioadă. Și la lungime poate sări 4,80 metri sau peste. Am mare încredere în el. Andrei Iuliu Mărieş este la primul său concurs din această perioadă a anului. A ocupat locul secund, cu 1,70 metri, un rezultat modest pentru el. Am văzut că este în stare să facă progres mare. Dacă vom fi sănătoşi, sper ca, în lunile februarie sau martie, să avem rezultat bun, nou record personal, peste 1,80 metri. Va concura la juniori II. Mă interesează foarte mult să-i aşez elanul cât mai bine, să-i stârnesc dorinţa de a sări mai mult decât în 2014. Am fi vrut să încheiem sezonul în aer liber din acest an măcar cu 1,80 metri. Are calităţi de 1,85 metri şi mai sus. Mai trebuie multă ambiţie şi muncă. Mădălina Ciurdea are ca probe de bază 60 metri plat şi săritura în lungime. A luat în greutate foarte mult, în ultima vreme. Sper ca şi părinţii să înţeleagă că nu se poate face performanţă aşa. Am spus şi acum doi ani că este un copil foarte bun, de perspectivă. Dacă va slăbi, va avea rezultate mai bune. În situaţia de acum, nu pot garanta nici măcar un centimetru în plus la săritura în lungime. Costin Peiu a început antrenamentele de aproximativ două luni. Este un copil talentat, cu posibilitatea de a sări 1,55 metri la înălţime. Tot îi atrag atenţia că vrea prea mult deodată şi, din acest motiv, nu reuşeşte să progreseze”.

Iată şi părerile a doi dintre sportivi. Matei Severin: „Am reuşit să iau medalii în acest an. Sunt mulţumit de mine în probele de săritură în înălţime şi săritură în lungime. La 60 metri plat sunt începător, dar mă descurc. De la Moş Crăciun îmi doresc să-mi aducă mai multe titluri de campion”. Costin Peiu, sportiv în vârstă de 13 ani: „De aproape două luni am reluat antrenamentele, după o pauză mai lungă. Am mai făcut sport când eram mai mic, dar am întrerupt. Mi-era dor să revin la antrenamente şi să concurez. Nu mai am motive să mă las. În Bacău, pe 29 noiembrie 2014, a fost primul meu concurs de la revenire. Vreau să dau tot ce pot, să mă autodepăşesc. Ținta mea este locul I”.

Comentarii

WORDPRESS: 0