Prima paginăSport

Antrenorul Iulian Corugă are încredere în elevii săi

Dimensiune text

Tehnicianul romaşcan lucrează din pasiune pentru sport, dar şi cu gândul la rezultate mai mari

Iulian Corugă şi Matei Severin

Iulian Corugă şi Matei Severin

Antrenorul Iulian Corugă, de la Clubul Atletic Roman, face parte din categoria profesioniştilor perfecţionişti care pretind elevilor seriozitate în pregătire, pe măsura pregătirii sale în acest domeniu. Nu întâmplător, după un deceniu în antrenorat, Corugă are rezultate, bune şi foarte, prin copiii de care se ocupă şi pe care i-a făcut sportivi. Mereu are grupe de copii mici, la iniţiere, pe care-i ia de la zero şi-i îndrumă spre performanţă, fără a face rabat de la rigorile specifice domeniului. Are sportivi şi la grupele mai mari, de juniori II sau I, cu care a obţinut deja rezutate remarcabile şi cu care vrea să continue în ritm bun, verificat şi confirmat. Nu neapărat constant este progresul pe care îl pretinde profesorul Corugă de la elevii săi.

„An bun pentru unii, modest pentru alţii”

Andrei Mărieş şi Iulian Coruga

Andrei Mărieş şi Iulian Coruga

„2014 a fost un an bun pentru unii dintre sportivii mei şi mai puţin bun, modest, pentru alţii. Puteam să mai prindem două sau trei medalii. Mă declar mulţumit. Foarte bine ar fi calificativul pentru Matei Octavian Severin, cel care a luat trei medalii de aur şi încă una de argint la campionatele naţionale. Mă aşteptam la mai mult de la Andrei Iuliu Mărieş, care a realizat un cel mai bun rezultat al său, în carieră, de 1,80 metri la săritura în înălţime. Mă aşteptam să ajungă la 1,85 metri. Am stagnat, cu rezultatele, un an. Sărise 1,74 metri în urmă cu doi ani. Anul trecut a avut şi examen de capacitate la învăţătură şi mă bucur că l-a trecut. Am încredere că va realiza mai mult. Sperăm ca, în 2015 şi 2016, să iasă, din nou, în faţă, cu rezultate foarte bune, atât în privinţa locului ocupat în concursurile naţionale de săritură în înălţime, cât şi, mai ales, a nivelului, în centimetri, la care trebuie să treacă peste ştachetă. Poate sări 1,85 metri şi poate şi mai mult. Îmi doresc să fie sănătoşi toţi, să nu lipsească de la antrenamente, să fie mai multă voinţă şi determinare din partea lor. Părinţii au rolul principal. Cu sprijin din partea lor, în ce priveşte gestionarea timpului liber, vor veni şi rezultate. Severin şi Mărieş au confirmat că pot. De trei sau patru ani sunt pe podiumul de premiere. Ei cunosc rigorile întrecerii. Sper ca şi Denisa Bugan, foarte talentată, care a început în 2014, să confirme aşteptările mele. Copii foarte buni sunt Erica şi Sandra Farcaş. Dacă îşi vor dori performanţă, prin muncă vor veni şi rezultatele. Eu pot doar să le ajut. Erica ar trebui să ia medalie, în 2015, la categoria copii 1. Mădălina Ciurdea, Mihaela Alexandru şi Paul Mădălin Oprea au, în continuare, posibilitatea de a confirma sau reconfirma, prin rezultate şi după pregătire, calităţile native. Toţi sunt copii buni şi au valoare.

Pe de altă parte, intenţionez să alcătuiesc şi o ştafetă redutabilă în probele de viteză. Sper ca aceasta să facă o figură frumoasă la viitoarele concursuri naţionale. Mă refer la probele masculine. Avem deja o echipă formată din cinci atleţi: Oprea, Severin, Leancă, Petrilă şi Țuţu. Efortul făcut zi de zi va da roade. Sănătate să fie. La mulţi ani!”, a spus şi urat Iulian Corugă, antrenor la Clubul Atletic Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0