Prima paginăSport

Antrenorul emerit Lucică Cucoş mizează pe forţă şi viteză

Dimensiune text

Tehnicianul romaşcan vrea medalii de la surorile Perie, în sezonul următor.

Antrenorul emerit Lucică Cucoş a refuzat oferta Federaţiei Române de Atletism de a participa la stagii de pregătire cu lotul naţional. Tehnicianul romaşcan spune de ce a ales această variantă şi destăinuie şi care sunt obiectivele principale ale sportivilor pe care-i pregăteşte: „M-au invitat în cantonament. Am analizat şi am decis să nu merg. Este vorba de o perioadă de două luni, cu pregătiri la Suceava, în Croaţia şi la Arad. N-am cum să merg. Eu am şi ore la Liceul cu Program Sportiv din Roman. Pot face pregătire şi aici cu sportivii de care mă ocup. Să nu se înţeleagă că am ceva cu cineva. Pur şi simplu, am considerat că aceasta este varianta mai bună”.

Bianca şi Roxana Perie sunt în grafic

„Am început pregătirile şi cu sportivii mai mici. Cu Bianca Perie (foto) fac antrenamentele de toamnă de la mijlocul lunii octombrie, exact ca la începutul unui stagiu precompetiţional. A ieşit din febră şi urcă în randament. Ne pregătim pentru competiţiile din 2015. În martie vor fi Campionatul Naţional de Aruncări lungi şi Cupa Europei la aruncări lungi. Acum lucrăm la forţă şi viteză. Obiectivul pentru ea va fi să arunce 70 de metri la primul concurs şi, bineînţeles, să ocupe locul I la naţionale. La europenele de iarnă ne propunem o clasare între primele şase locuri. Vor fi, în vară, Campionatul Balcanic, Campionatul Naţional şi Campionatul European pe echipe. Scopul este ca Bianca să încheie pe locul I aceste concursuri. În luna august a anului viitor vor fi întrecerile Campionatului Mondial, la Beijing. Acolo, sper ca Bianca să se califice. Baremul de participare este de 72 de metri. Roxana Perie, studentă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Bacău, face şi ea pregătire cot la cot cu sora sa. Acum este în curs de transfer la Clubul Atletic Roman. În ce priveşte următorul sezon competiţional, Roxana are ca obiective o clasare pe unul dintre primele două locuri la naţionalele de tineret şi medalie de bronz, cel puţin, la naţionalele de seniori. Pe lângă acestea, mai important este să realizeze baremul de 60 de metri pentru calificarea la Campionatul European, tineret, apoi să concureze şi în finala acestuia. Pe de altă parte, de la grupele de copii şi juniori aş vrea să obţinem două medalii la campionatele naţionale, plus alte clasări pe unul dintre primele şase locuri”, a afirmat Lucică Cucoş.

Consfătuirea antrenorilor din probele de aruncări

În perioada 6-7 noiembrie 2014, Federaţia Română de Atletism va organiza, la Buşteni, consfătuirea anuală a antrenorilor din probele de aruncări, tema fiind pregătirea şi participarea la competiţiile de anvergură. „Vom discuta despre stadiul de pregătire în care se află sportivii, despre rezultatele din 2014 şi obiectivele anului următor. Vor mai fi şi cursuri în ce priveşte alimentaţia, dar şi de metodică”, a precizat Lucică Cucoş.

COMENTARII

WORDPRESS: 0