Prima paginăSocialEducatie

Aniversare la Școala „Mihai Eminescu”

Dimensiune text

rusu02Fosta Școală nr. 11 a aniversat 41 de ani de existenţă. La eveniment au fost prezente oficialităţi, foşti şi actuali profesori ai şcolii.

Școala „Mihai Eminescu” a sărbătorit miercuri, 15 ianuarie, sub semnul poetului nepereche, patronul spiritual al şcolii, împlinirea a 41 de ani de la înfiinţare. Evenimentul a fost onorat de prezenţa a numeroase oficialităţi, foşti şi actuali elevi ai şcolii şi invitaţi din şcolile şi liceele din oraş. Au fost prezenţi primarul Romanului, Laurenţiu Dan Leoreanu, viceprimarul Lucian Micu şi o echipă reprezentând Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ, formată din inspectorii Maria Ghiniţă, Gheorghe Brânzei, Ilie Țedli şi Costică Alexe, care au transmis salutul inspectorului şcolar general.

Înainte de începerea festivităţilor a fost prezentată o machetă a bustului lui Eminescu, ce urmează a fi amplasat în holul de la intrarea în şcoală. „Este o mare bucurie pentru noi să putem avea în şcoală chipul poetului. Va fi pentru noi o provocare, ne va îmboldi să tindem mereu spre ţeluri înalte, aşa cum Eminescu a tins mereu către Luceafăr”, a spus profesoara Mihaela Rusu, directorul Școlii „Mihai Eminescu”.

rusu03Organizatorii evenimentului au surprins plăcut asistenţa pregătind o prezentare în versuri, atât a succesiunii momentelor pregătite, cât şi a invitaţilor care au luat cuvântul. „Școala «Mihai Eminescu» este o şcoală în care intru întotdeauna cu drag, o şcoală cu rezultate bune care vă obligă să ţineţi în continuare ştacheta ridicată. Dacă o formulă chimică se mai uită, la fel şi o teoremă la matematică, comportamentul civilizat, respectul pentru cei din jur trebuie să însoţească un om pe parcursul întregii vieţi. Eu consider că şcoala şi biserica au rolul foarte important de a educa. Vă felicit, dragi profesori, pentru munca depusă şi pentru faptul că nu doar instruiţi elevii, ci îi şi educaţi”, a spus primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

„De la profesorii mei am învăţat că lucrurile temeinice se fac cu ascuţimea minţii şi cu colţul inimii. Vin, astăzi, pentru a multa oară la Școala «Mihai Eminescu» unde am regăsit întotdeauna lucrul bine făcut, lucrul de calitate. 41 de ani nu reprezintă o sumă rotundă şi nici un număr foarte mari de ani. Sunt, însă, ani în care v-aţi încrâncenat într-o muncă frumoasă, cu rezultate pe măsură. Vă doresc să veniţi în continuare, în fiecare zi, cu drag la şcoală, pentru că Școala «Mihai Eminescu» este o şcoală a performanţei şi a valorii”, a spus inspectorul şcolar Gheorghe Brânzei.

rusu04Printre invitaţi s-au numărat şi doi foşti elevi ai şcolii: conferenţiar universitar doctor Cristian Popescu, prodecan al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, şi actriţa Denisa Ababii. „Am mari emoţii pentru că m-am întors, astăzi, după 30 de ani, acolo unde a rămas o fărâmă din sufletul meu, la Școala «Mihai Eminescu» – care pe timpul meu se numea Școala 11 de pe Mihai Eminescu -, locul spre care multe generaţii trebuie să privească în urmă cu respect. Văd în sală persoane al căror chip nu a trecut în mintea mea testul timpului, dar au rămas în sufletul meu ca modele. Un astfel de model va rămâne întotdeauna pentru mine învăţătoarea mea, doamna Anghel, o femeie straşnică, căreia îi datorez formarea mea intelectuală. Mă înclin cu respect în faţa foştilor mei dascăli şi mă bucur să regăsesc aici, după atâţia ani, o şcoală tot tânără, dinamică, aşa cum trebuie să fie o şcoală modernă”, a spus prodecanul Cristian Popescu.

rusu05Fosta absolventă Denisa Ababii a oferit tuturor celor prezenţi un moment emoţionant, „Scrisoarea I” a lui Eminescu într-o recitare deosebită. A reţinut atenţia invitaţilor şi profesorul universitar Ionel Tache, de la Facultatea de Biologie a universităţii ieşene, cu o prezentare care a demonstrat că Eminescu nu era străin de biologie. Pe parcursul festivităţii, elevi ai şcolii au susţinut momente artistice.COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • nila 7 ani

  …domnul acela in jeans si adidasi face parte din corpul profesoral?…daca da,sa puna copiii de o colecta, sa i ia un sacou,ceva…:)))

 • mimi 7 ani

  Si domnul tedli ce avea cand a dat interviu ? parca se scapa pe el

 • victor 7 ani

  Chiar nu-l cunosti pe celebrul DAN ?
  Daneeeeeeeee, dar chiar asa, pune si tu pe tine pantalonii de la nunta.

 • e cris 7 ani

  Pe langa domnii ,in tinute potrivite momentului,vad parca si „fochistul” scolii,imbracat in blugi ,iar
  in picioare cu niste adidasi…