Prima paginăNeamt

Angajații nemțeni au salarii mai mari

Dimensiune text

Din această primăvară, salariile nemțenilor au crescut, conform statisticilor, cu aproape 4%. Creșterile salariale au fost, practic, anulate de majorările permanente ale prețurilor.

 

Primăvara a „dezghețat” economia nemțeană, conform statisticilor. Producția industrială realizată, la nivel de județ, în luna martie a acestui an, a fost mai mare cu 50,3% față de cea înregistrată în luna precedentă, respectiv cu 13,3% mai mare decît cea din martie 2011. Județul Neamț a exportat produse din fontă, fier și oțel, mașini, aparate și echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunete și imagini, fibre sintetice sau artificiale discontinue, articole și accesorii de îmbrăcăminte, lemn și articole din lemn. Pe de altă parte, economia nemțeană a importat mașini și echipamente, cazane, turbine, motoare, aparate și dispozitive mecanice, fontă, fier și oțel, precum și materiale plastice.

Creșterea economică a condus și la majorări salariale, dar și la angajări. Efectivul salariaților din economia județului era, la sfîrșitul lunii martie, de 78.614 persoane, în creștere cu 470 de persoane față de luna februarie și în creștere cu 2.296 de persoane față de luna martie 2011. Din totalul salariaților, 2.939 persoane (3,7%) lucrau în agricultură, vînătoare și servicii anexe, respectiv în silvicultură și pescuit, 27.471 persoane (35,0%) lucrau în industrie și construcții, iar 48.204 persoane (61,3%) lucrau în domeniul serviciilor. În timp ce cîștigul salarial mediu nominal net realizat pe ansamblul economiei naționale în luna martie a fost de 1.543 lei – în creștere cu 71 de lei (4,8%) față de cel din luna precedentă, în județul Neamț cîștigul salarial mediu nominal net a fost de 1.105 lei, cu 3,6% mai mare față de cîștigul salarial mediu nominal net realizat în luna februarie. Creșterile salariale au fost, practic, anulate de majorările de prețuri. Cele mai mari creșteri de prețuri din luna martie au fost înregistrate în cazul ouălor, citricelor, legumelor și conservelor de legume, cartofilor și fructelor, combustibililor, cărților, ziarelor și revistelor, precum și al serviciilor de îngrijire medicală, telefonie, transport și de reparații electronice și auto.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • POPA ALIN 9 ani

    NENEA ALEX
    DACA VREI CU ADEVARAT SA NE INFORMEZI SPUNE TE ROG CATI DIN CEI 78614 ANGAJATI AU 720 LEI LUNAR ADICA 540 NET, PE REAL,CATI AU MAI MULT ,LA NEGRU ,S.A.M.D. IN MODUL PREZENTAT CRED CA VREI SA RIDICI PE CINEVA IN SLAVA SI NU-I FRUMAOS