Angajații Gărzii de Mediu, în grevă de avertisment

Angajații Gărzii de Mediu, în grevă de avertisment

Dimensiune text

 

Marți, 26 aprilie, angajații Gărzii de Mediu se vor afla în grevă de avertisment, între orele 14 și 16, sindicaliștii manifestându-și, în acest fel, nemulțumirile salariale.

„Doamna Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ministrul Mediului, a promis că susține egalizarea salariilor, așa cum este normal și corect, între salariații gărzii de mediu și cei ai gărzii forestiere, având deopotrivă atribuții de monitorizare, inspecție și control. Deoarece până la această dată nu s-a materializat această promisiune și gravă disfuncționalitate la nivelul Ministerului Mediului, Biroul Executiv al Sindicatului Național al Gărzii de Mediu a hotărât declanșarea grevei de avertisment, în data de 26 aprilie 2017, între orele 14.00 – 16.00. În această perioadă, nu se vor desfășura activitățile specifice gărzii de mediu și nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat al gărzii de mediu la nivel național”, informează un comunicat al Sindicatului Național al Gărzii de Mediu.

În acest an, salariații Agenției pentru Protecția Mediului Neamț și ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Neamț s-au mai aflat de două ori în grevă, pe 14 și 21 martie, declarându-se nemulțumiți de adâncirea inechităților salariale din sistemul public.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0