Angajaţii ApaServ dau banii înapoi

Dimensiune text

Este vorba de 3,5% din salariul aferent lunii decembrie 2011, dar și de premii și tichete de masă. Decizia aparţine Curţii de Conturi, care a efectuat un control la ApaServ la sfârşitul lui 2013.

Controlul pe care Curtea de Conturi l-a făcut, la sfârşitul anului trecut, la compania ApaServ, a scos la iveală mai multe abateri, dar una dintre acestea va afecta toţi angajaţii companieie judeţene. Este vorba despre o creştere salarială de 3,5% de care au beneficiat toţi angajaţii. Aceasta a fost acordată în luna decembrie 2011, iar experţii Curţii de Conturi au considerat că trebuia acordată doar începând cu luna ianuarie 2012. Acum, firma va trebui să recupereze suma de  32.165 lei de la cei 581 de salariaţi.

Bani din buzunar vor scoate şi membri ai Consiliului de Administraţie (CA) şi ai Adunării Generale a Acţionarilor (AGA). „Premii acordate AGA şi CA în perioada 2010, 2011, 2012, în sumă de 20.670 lei, şi sume acordate directorilor în perioada 2010, 2011, 2012, reprezentând tichete de masă, premii în valoare de 11.295 lei (din care 5.789 lei s-au recuperate până la aceasta dată)”, reprezintă alte sume ce trebuie returnate de cei care le-au încasat fără a avea acest drept.

Printre abaterile constatate de experţii Curţii de Conturi se numără şi faptul că unele terenuri şi clădiri nu au fost inventariate pe baza documentelor care atestă dreptul de proprietate asupra acestora. Abaterea s-a produs din cauza faptului că la nivelul companiei nu există documente doveditoare asupra proprietăţii bunurilor, documente ce trebuiau să existe şi la nivelul primăriilor. De asemenea, nu s-a înscris dreptul de concesiune al operatorului în cartea funciară

Conform documentului prezentat plenului Consiliului Judeţean Neamţ de managerul general al ApaServ, Cătălin Dughir, „auditorii din cadrul Camerei de Conturi au solicitat, conform procedurii, Raportul de audit întocmit de auditorii interni ai Consiliului Judeţean Neamţ, reverificând aspectele reţinute de către aceştia ca abateri. În urma acestei reverificări, mare parte din abaterile sesizate de auditorii interni ai Consiliului Judeţean nu s-au confirmat, neprimind calificarea de încălcări ale legislaţiei prin care să se fi produs vreun prejudiciu companiei”.COMENTARII

WORDPRESS: 0