Angajări noi la Spitalul Roman: îngrijitori, brancardieri, asistenţi şi medici

Angajări noi la Spitalul Roman: îngrijitori, brancardieri, asistenţi şi medici

Asistenții medicali au de muncă în Germania
Instituțiile publice fac angajări
Administrația este mai atractivă decât presa

 

Spitalul Roman - Spitalul Nou 03Toamna a adus noi posturi ce sunt scoase la concurs de Spitalul Municipal de Urgenţă Roman. O veste şi mai bună este aceea că situaţia posturilor de la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) s-a aşezat în favoarea pacienţilor, urmând ca, în 2-3 săptămâni, pe fiecare tură să existe 4-5 asistenţi. În plus, două posturi de medici – de urgenţă şi pe neonatologie – s-au scos la concurs şi există şi candidaţi interesaţi.

La CPU se fac cele mai multe angajări, fiind chiar transformate posturile de pază în posturi pentru asistenţi, astfel încât să se poată asigura necesarul de personal.

„La începutul lunii august, am stabilit cu domnul primar Laurenţiu Leoreanu un program de reducere a timpilor de aşteptare în CPU. În decursul acestei perioade, am început implementarea măsurilor din acest program. Astfel, au fost scoase la concurs pentru CPU trei posturi de îngrijitor curăţenie, trei posturi de brancardier şi unul de asistent medical. În perioada 7-9 septembrie va avea loc examenul pentru îngrijitori de curăţenie, între 12 şi 14 septembrie vor fi probele pentru brancardier şi pe 21-22 septembrie se va da examenul pentru asistent. Cele cinci posturi vacante din pază din organigrama CPU, pentru care cei de la Direcţia de Sănătate Publică nu erau de acord să aloce bani, au fost transformate, prin hotărârea Consiliului Local, în patru posturi de asistent medical şi un post de medic şi am început demersurile pentru scoaterea la concurs a posturilor de asistent. În acest fel, după examen, vom avea în CPU cinci asistenţi dimineaţa, iar în tura de noapte – patru asistenţi”, a declarat doctor Maria Andrici, managerul Spitalului Roman.

În septembrie se va desfăşura şi examenul pentru postul de medic pentru CPU, post scos la concurs acum două luni, şi pentru postul de medic neonatolog. La ambele posturi s-au înscris câte un singur candidat.

Spitalul a mai scos la concurs şi alte posturi pentru secţiile unităţii sanitare. „Am mai scos la concurs: 1 post îngrijitor curăţenie pentru Blocul Operator, 3 posturi îngrijitori pentru perioadă determinată la Chirurgie (aceste posturi au fost scoase şi în luna iulie, însă nu au fost ocupate), 1 post asistent medical la Blocul Operator, 1 post asistent medical pentru Dermatologie, 1 post referent specialitatea achiziţii publice, 1 post referent specialitate managementul calităţii şi control intern managerial, 1 post contabilitate 1A în cadrul Serviciului Financiar Contabil şi un post cu jumătate de normă de registrator la Chirurgie Infantilă (şi acesta a fost scos la concurs în luna august, dar nimeni nu a trecut examenul)”, a mai adăugat managerul Spitalului.

Pe tot parcursul ultimele cinci luni, unitatea medicală a tot scos la concurs mai multe posturi, dar nu toate au fost ocupate, asta şi deoarece unii candidaţi nu s-au pregătit, nereuşind să ia note de peste 7 la proba scrisă, ba unii abia au reuşit să-şi demonstreze cunoştinţele cu note de 2 sau 3.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • de vreme ce se ia 2 la concursuri,scoala postliceala sanitara de pe la colt , din ROMAN,trebuie desfiintata,fabrica diplome pe bani grei,si scot semianalfabeti,cu resurse din Italia.

  • error: Content is protected !!