Analize gratuite la spital, abia în 2015

Dimensiune text

La finalul lunii octombrie, laboratorul de analize medicale al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a primit o suplimentare de fonduri de 34.885,83 de lei pentru ultimele trei luni ale anului, însă banii s-au consumat cu pacienţii programaţi din lunile anterioare.

Banii disponibili pentru a efectua analize medicale gratuite la Laboratorul de analize medicale al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman nu au fost suficienţi pentru a acoperi nevoile tuturor pacienţilor înscrişi pe listele de aşteptare.

În urma unei reevaluări a tuturor laboratoarelor de analize medicale din judeţul Neamţ,  care a avut loc în luna octombrie, Spitalul Roman a primit un punctaj mai bun faţă de evaluarea iniţială, făcută în luna iunie, înainte încheierii unui nou contract, însă banii alocaţi au fost mai puţini. Spitalul Roman a primit, la suplimentarea de fonduri, 34.885,83 de lei pentru octombrie, noiembrie şi decembrie, asta însemnând câte 11.628,61 de lei în plus pe lună. În lunile din vară, laboratorul de analize al spitalului a primit chiar şi 40.000 de lei într-o lună, iar medicii făceau apel prin toate mijloacele posibile la romaşcani să vină să îşi facă analize gratuit. Din septembrie, banii au început să fie tot mai puţini, iar listele de aşteptare care se formau la începutul anului au reapărut.

Personalul de la laboratorul de analize se vede nevoit să închidă listele de aşteptare, deoarece nu se pot face programări pentru anul viitor, fiindcă nu există un buget stabilit pentru aceste servicii medicale.COMENTARII

WORDPRESS: 0