Ana Maria Savu, vicecampioană națională la săritura în înălțime

Dimensiune text

Șerban Nistor este medaliat cu bronz la aruncarea greutăţii.

Ana Maria Savu, de la Liceul cu Program Sportiv Roman, discipolă a profesoarei Otilia Danţiş, a devenit vicecampioană a României la săritura în înălţime, la Campionatul naţional de atletism al juniorilor II, desfăşurat în Bucureşti la sfârşitul săptămânii trecute. Cea mai bună săritură a sa a fost măsurată la 1,60 metri, într-o probă în care locul I a fost ocupat de Adina Amzucu (Pandurii Târgu Jiu) – 1,64 metri. Ana Maria a trecut din cea de a treia încercare la 1,60 metri, după care a mai avut trei încercări, nereuşite, la 1,64 metri. În aceeaşi probă, Ana Maria Antăl, tot de la LPS Roman, s-a clasat pe locul al cincilea, cu 1,50 metri. Cele două sportive de la LPS Roman au concurat şi în proba de săritură în lungime, clasându-se pe locurile al 13-lea (Savu), respectiv al 18-lea.

O altă medalie, de bronz, a fost obţinută de Șerban Constantin Nistor, în proba de aruncare a greutăţii. Elevul antrenorului emerit Emilian Floroiu a aruncat cel mai mult 13,96 metri, cu mai puţin de jumătate de metru în spatele ocupantului poziţiei a doua.

În cea de a doua zi a naţionalelor de atletism ale juniorilor II, alte rezultate bune au obţinut sportivii de la Clubul Atletic Roman. Elena Violeta Dan (legitimată şi la LPS Piteşti), s-a clasat pe poziţia a patra în proba de alergare pe distanţa 800 metri. Alexandra Calistru, sportivă pregătită de Elisabeta Baciu, a ocupat locul al cincilea.

La săritura în lungime, Alexandru Tache (LPS Piteşti, CA Roman) s-a clasat pe poziţia a patra, cu 6,54 metri.

În acest concurs s-au întrecut 428 de sportivi, care au reprezentat 103 cluburi.COMENTARII

WORDPRESS: 0