Ana Bianca Mihăilă a avut lună plină de turnee în Bulgaria

Dimensiune text

Tenismena romașcană, legitimată la TCM, a fost pe tablourile principale, la simplu și la dublu, în cele patru turnee desfășurate la sud de Dunăre în ultimele patru săptămâni.

 

Ana Bianca Mihăilă, sportivă legitimată la Tenis Club Municipal Roman, a încheiat în 20 octombrie o serie de patru turnee internaționale disputate în Bulgaria, din cadrul circuitului ITF (International Tennis Federation) rezervat jucătorilor juniori. Bianca, sportivă care a împlinit 17 ani în a cincea zi a lunii octombrie 2013, a ajuns până în faza optimilor de finală a recent încheiatului turneu de 10 mii de dolari de la Burgas, atât la simplu, cât și la dublu. În proba individuală, Mihăilă a avut un prim tur liber, în calificări, apoi a intrat pe tabloul principal mulțumită victoriei îndelung muncite, 7-6 (4), 5-7, 7-6 (5), în meciul cu Petia Arșikova (Bulgaria). A reușit să se califice în optimile de finală după 6-3, 6-0 cu Vania Ivanova (Bulgaria), apoi a cedat, 1-6, 3-6, în fața unei alte reprezentante a gazdelor, Dia Eftimova, favorita numărul 1 și câștigătoare a turneului. La dublu, probă în care a obținut cele mai bune rezultate, mai ales în acest an, Mihăilă a făcut pereche cu Kristina Ostojic (Serbia), cea alături de care a câștigat turneul de la Sarajevo cu câteva luni în urmă. De această dată, Mihăilă și Ostojic au fost oprite în optimi de cuplul favorit numărul 2: Isabella Shinikova / Dalia Zafirova (Bulgaria).

Cu o săptămână mai înainte, Ana Bianca a participat la un alt turneu de 10 mii de dolari, la Ruse. Acolo, a trecut în calificări de Adriana Sosnovschi (Republica Moldova) și apoi a învins-o în primul tur, de pe tabloul principal de 32 de jucătoare, pe Aleksandra Karamanoleva (Bulgaria), 6-3, 6-2. În optimi a dat peste belgianca Michael Boev, în fața căreia a pierdut, 2-6, 1-6. În proba perechilor a jucat alături de italianca Matteucci, fără succes: 7-5, 4-6, 5-10 (în set tie-break) cu Boev / Terziyska (Belgia / Bulgaria).

La Albena, turneu desfășurat în prima decadă a acestei luni, Ana Bianca a pierdut în primul tur: 1-6, 4-6 cu Diana Sumova (Cehia). La dublu a ajuns până în sferturile de finală, alături de Ștefana Andrei.

La sfârșitul lunii trecute, Ana Bianca Mihăilă n-a reușit să treacă de turul I pe tabloul principal, la simplu, al turneului de 10 mii de dolari de la Varna, din cadrul circuitului ITF. Aleksandra Karamanoleva (Bulgaria) este cea care a învins-o cu 3-6, 6-1, 6-3. În primul tur la dublu, făcând pereche cu Cristina Adamescu, Mihăila a urcat în sferturi. A învins cuplul Pernilla Mendesova / Diana Sumova (Cehia).COMENTARII

WORDPRESS: 0