Prima paginăNeamt

Țigări de trei milioane de dolari n-au mai ajuns la traficanți

Dimensiune text

Oamenii legii efectuează, în această dimineaţă, zeci de percheziţii în mai multe judeţe din ţară, printre care şi Neamţ. Acţiunea vizează anihilarea unei reţele de traficanţi de ţigări, formată din peste 50 de persoane, care ar fi construit chiar şi o fabrică de ţigări. Prejudiciul estimat se ridică la peste trei milioane de dolari.

 

 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava – Biroul de Combatere a Contrabandei, efectuează 56 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Suceava, Neamţ, Iaşi, Mureş şi Bistriţa-Năsăud, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 61 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.
Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din comercializarea ilegală de ţigarete provenite din contrabandă, pe relaţia Ucraina – Republica Moldova – Turcia – Grecia – Spania – Germania – Marea Britanie – România. Învinuiţii au introdus pe teritoriul României peste 1.400.000 pachete de ţigări, în valoare totală de aproximativ 3.200.000 de dolari.
Procurorii DIICOT au descoperit şi ridicat, pe parcursul cercetărilor, o linie completă de producţie de ţigarete, precum şi cantitatea de 7.100.000 ţigarete, în valoare de 1.000.000 de dolari.

Procurorii DIICOT au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare britanice. Suportul informativ şi tehnic al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava vor fi audiate 60 de persoane, urmand ca, dupa finalizarea audierilor, să fie dispuse măsurile legale în cauză.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0