Prima paginăRoman

Amfiteatru și proiecții de filme pe ecran din apă, în Pietonal

Dimensiune text

La finalul acestei luni, lucrările de modernizare a segmentului dinspre BancPost al Pietonalului Ștefan cel Mare vor fi scoase la licitație de administrația locală. Modernizarea „Gropii” va aduce romașcanilor o premieră a tehnicii – un ecran de proiecție realizat dintr-o perdea de apă, după un model studiat în Armenia. Pe perdeaua de apă vor fi proiectate filme, documentare și înregistrări ale unor spectacole.

 

„În acea zonă a Pietonalului vom amenaja un amfiteatru, o fîntînă arteziană și un ecran de proiecție realizat dintr-o perdea de apă, pe care se vor putea viziona filme, documentare și spectacole în anumite zile ale săptămînii. Vom reabilita, de asemenea, și porțiunile din partea superioară a Pietonalului, care nu au fost refăcute pînă acum, dar și pardoselile din zonă, pentru a preveni apariția infiltrațiilor„, a explicat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Ecranul de proiecție ce va fi amenajat în Pietonal va fi format din apă fin pulverizată, care creează senzația unei pînze. Reprezentanții Primăriei Roman au identificat, în urmă cu cîteva luni, o firmă din Cluj care ar fi capabilă să realizeze o astfel de fîntînă arteziană. Pînza de apă ce va servi drept ecran de proiecție ar urma să aibă aproximativ 7 metri lungime și trei metri înălțime.
Amfiteatrul va fi situat în zona dintre CEC Bank Roman și magazinele Angelly. Deasupra amfiteatrului va fi amenajată o cameră de proiecție, iar dedesubt – toalete publice moderne.
Lucrările de modernizare a ultimului segment al „Gropii” s-ar putea finaliza în anul 2013, fiind finanțate din împrumutul bancar contractat de administrația locală.COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • mama omida 8 ani

  tinichia de margaritar lipsea…de ce o firma de la cluj??investitorii chinezi ,americani,afgani,talibani..macar…nu mai vin???sau mai bine fara ei,asa somerii au si mai mult timp liber pentru a viziona filme despre cum spargem banul public pe apa de ploaie.

 • Mark catalin 8 ani

  Auzi tu mama omizilor? Dar vad ca nu esti deschisa catre nou, catre dezvoltare sub nici o forma. Atat va mai place sa va plangeti atunci cand nu se face nimic pentru oras, iar acum cand suntem in plina dezvoltare vad ca ai de comentat.someri au fost si vor fi tot timpul. Care e problema ta? Deschideti ochii si inima si realizeaza ce se face pentru noi, locuitorii orasului.

  • tomescu andrei 8 ani

   In editia de astazi mai e un articol : „Apa romascanilor se scumpeste” .Ti se pare normal ?

  • mama omida 8 ani

   din partea mea faceti in fiecare colt al orasului cate un cinema cu oerdele de apa,cu lasere,cu ce vreti voi..cum ziceam ,o tichie lucitoare ne trebuia!

 • johh 8 ani

  Un lucru util, care lipsea Romanului! Bravo!