Americanii oferă 2.000 de locuri de muncă în Roman

Dimensiune text

În urma negocierilor care au început în urmă cu doi ani, TRW Automotive va deschide la Roman o unitate de producție. Oferta de la Roman a devansat oferte din alte țări, dar și din alte locații din România. Primele oferte de muncă au apărut pentru amenjarea halei de producție, urmând ca, într-un an și jumătate, să se ajungă la aproape 2.000 de locuri de muncă.

 

Sursa foto: trw.com

 

Primarul municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu, a anunțat, luni, cea mai mare reușită a sa de când este primar al orașului, după cum însuși a mărturisit. Este vorba de înființarea unei unități de producție la Roman care, într-un an și jumătate, va crea aproximativ 2.000 de locuri de muncă.

Proiectul a fost demarat în urmă cu doi ani, împreună cu fostul viceprimar al municipiului, Constantin Ghica. Este vorba despre realizarea unei fabrici de componente pentru industria auto, aparținând TRW Automotive, din Livonia, Michigan, Statele Unite ale Americii.

Fabrica TRW Roman va fi realizată, pe strada Ogoarelor, pe terenul și în clădirea aparținând SC Pieta Imobiliare SRL Roman, administrată de Constantin Comănescu, pe o suprafață de aproximativ zece hectare.

trw2„Datorită faptului că aceasta este o investiție majoră deosebit de importantă pentru societatea noastră, dar și pentru comunitatea dumneavoastră, am avut de evaluat și o altă serie de oferte din țară și din străinătate. Un factor important în favoarea municipiului Roman este deschiderea dumneavoastră, domnule primar, ca autoritate publică locală, de a sprijini concret investiția și comunitatea pe care o păstoriți. Investiția pe care o vom realiza împreună cu partenerul din România constă în realizarea unei zone industriale în Roman, cuprinsă între strada Ogoarelor și strada Ștefan cel Mare, prin atragerea și a altor potențiale investiții majore, cu implicații economice favorabile pentru comunitatea locală, crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea infrastructurii și a potențialului economic al zonei. În următorii ani se vor crea 1.800 – 2.000 de locuri de muncă și o investiție substanțială în localitate, în care doar societatea Pieta Imobiliare va investi aproximativ trei milioane de euro”, este precizat în scrisoarea de intenție semnată de Giulio Graziano, reprezentantul TRW Automotive, și adresată primarului municipiului Roman.

În același document sunt precizate și obligațiile pe care le are de îndeplinit administrația locală pentru materializarea acestei investiții: „Vă rugăm, în spiritul foartei bune colaborări pe care deja o avem, să începeți procedurile legale pentru a realiza lucrările referitoare la asigurarea utilităților pentru locația investiției și lucrările necesare drumului de acces în zonă, în special construirea drumului de acces pe terenul aflat în proprietatea Primăriei și a racordării la energie electrică de putere. În acest context, vă solicităm urgentarea acestor proceduri și materializarea obligațiilor ce trebuie întreprinse în numele Primăriei. Pentru corelarea acțiunilor noastre cu cele ale administrației locale, vă informăm că obiectivul planului pentru inițierea investiției cuprinde următoarele date-limită: finalizarea negocierilor contractuale și începerea investiției – sfârșitul lunii aprilie, punerea în funcțiune și începerea producției – sfârștiul lunii iulie. De asemenea, reiterăm solicitarea noastră de a primi facilități fiscale, respectiv scutirea de taxe pentru investițiile în valoare de cel puțin 500.000 de euro, din schema de minimis a Consiliului Local”.

„Este un proiect cu totul și cu totul deosebit, la care am muncit doi ani, împreună cu viceprimarul de atunci al municipiului, domnul Constantin Ghica. Miercuri, 17 aprilie, am semnat contractul. Am susținut foarte mult ca această fabrică să nu fie punctul de lucru al alteia, ci de sine stătătoare. Este o perioadă de criză, dar atunci când ești serios și te implici, apar rezultatele. Am câștigat o competiție internațională, fiindcă au fost multe oferte analizate de cei de la TRW”, a spus Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Prima consecință a semnării acestui contract a apărut deja: SC Remat Iași SRL, Depozitul de la Roman, a anunțat că dorește angajarea a 50 de finisori în construcții pentru amenajări interioare la hala de producție a TRW. Numerele de telefon la care pot fi obținute detalii cu privire la cele 50 de oferte de muncă sunt: 0744 767 202 și 0749 178 735. În plus, conducerea TRW face recrutări în România pentru formarea board-ului fabricii de la Roman.

Partea de investiție ce trebuie făcută de Primăria municipiului Roman – drumul de acces și utilitățile – se ridică la aproximativ 800.000 de lei, jumătate din suma necesară fiind deja cuprinsă în bugetul pe acest an, iar jumătate urmând a fi prinsă la rectificarea de buget.

Conform site-ului propriu de internet, compania americană TRW Automotive este liderul mondial în furnizarea echipamentelor de securitate pentru automobile. Compania are peste 60.000 de angajați în întreaga lume, având 185 de reprezentanțe, în 26 de țări. TRW Automotive este furnizor pentru principalii producători de automobile din lume și a avut, în 2012, conform aceleiași surse, vânzări de 16,4 miliarde de dolari. În România, grupul TRW este prezent la Timișoara, prin TRW Automotive Safety Systems SRL.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 10
 • nila 7 ani

  sa dea Domnul sa se realizeze!

 • ilie 7 ani

  Joi dupa Pasti, poate. „Nilă, până răsare soarele trebuie să-l trântim la pământ! Hai, pune mâna pe secure!”

 • cristina 7 ani

  … sa-mi fie iertata indrazneala… eu as spune sa nu ne grabim la afirmatii si sa avem rabdare…. pe de alta parte sa nu uitam ca, intreprinderea de tevi a avut in anii de glorii.. un personal, de lucru, de peste 15000 de salariati, doar un exemplu… opinia mea!

 • gogu 7 ani

  da ok.dar daca angajarile le face ghica cu firma lui,atunci dragi romascani nu veti vedea mai mult de 700-800 lei/luna.

 • Oare cineva cu un asemenea CV ar putea sa se angajeze aici? Iata CV-ul cu pricina:

  „CURRICULUM VITAE

  Nume : Mihãescu

  Prenume : Claudiu

  Data si locul nasterii : 27.02.1965, Bucuresti;

  Domiciliu : B-dul Bucuresti nr.7, bl. A2, ap.9, Focsani,
  Judetul Vrancea, cod 620144;

  Telefon : mobil 0745/14.63.41, fix 0237/61.49.61;

  Limbi strãine : englezã, francezã – nivel mediu;

  Permis conducere : categ. B, obtinut în octombrie 1988;

  Cursuri : 1990 cursuri de specializare – analist ajutor
  programator;

  Studii de bazã : Scoalã Tehnicã Devize si Antemãsurãtori
  în Constructii – Focsani;

  Facultatea de Inginerie Mecanicã din cadrul
  Universitãtii Transilvania Brasov
  specializarea Autovehicule Rutiere;

  Master Autovehiculul si Mediul în cadrul
  Universitãtii Transilvania Brasov pe
  specializarea Transport Rutier
  Experientã: 1990-1993 lucrat în cadrul santierului ADP Vrancea ca electrician;

  Obiectul de activitatea aferent acestui post era întretinerea instalatiilor electrice, reparatiile avariilor care apãreau în procesul de productie, pregãtirea statiilor de asfalt la sfârsitul sezonului rece, verificarea si întretinerea statiilor de emisie-receptie de pe raza judetului Vrancea si asigurarea bunei functionãri a procesului de productie din punct de vedere electric.

  1993-1995 asistent programator în cadrul biroului de calcul electronic al ADP Vrancea;

  În cadrul biroului de calcul informatic pregãteam lunar salarizarea întregii institutii la fiecare douã sãptãmâni functie de prezenta fiecãrui salariat în lunã, respectiv la avans si lichidare, pregãteam notele de intrareelaborãrii balantelor contabile, de asemenea pentru mijoacele fixe si obiectele de inventar.

  1995-1997 tehnician în cadrul biroului proiectare al ADP Vrancea;

  Participam la antemãsurãtori pentru întocmirea proiectelor aferente drumurilor judetene si comunale, strãzilor aferente municipiului Focsani atunci când primãria sau Consiliul Judetean ne solicita, introducerea acestora în calculator în vederea stabilirii valorii pentru comunicarea acestora beneficiarilor.

  1997-2009 tehnician în cadrul biroului tehnic-productie al S.C. Drumuri si Poduri Vrancea S.A.

  În cadrul acestui birou elaboram analizele de pret pentru produsele de balastierã, analizele utilajelor angrenate în procesul de productie, realizarea documentatiilor de evaluare a lucrãrilor de investitii, urmãrirea decontãrii situatiilor de lucrãri lunare si întocmirea dosarelor pentru eventualele licitatii.
  De asemenea verificam distantele si traseele tuturor masinilor, camioanelor sau utilajelor care erau angrenate în procesul de productie, urmãream depãsirea distantelor si stabileam consumurile de motorinã aferente investitiilor în cauzã, urmãream corelarea productiei vizavi de ceea ce scria în documentatiile tehnice si în general monitorizam bunul mers al productiei a se urmãreascã documentatiile.
  În sezonul de iarnã stabileam care masini vor interveni în procesul de deszãpezire si pe ce sectoare de drum se impuneau anumite prioritãti, se contabilizau consumurile de combustibilil si cantitãtile de material antiderapant folosite pentru interventii si orele efectiv lucrate de cãtre utilajele trimise în teren, centralizarea acestora în computer pentru realizarea situatiilor de lucrãri lunare înspre decontare si urmãrirea acestora pentru a fi semnate.
  2009-2010 tehnician în cadrul biroului tehnic al S.C. Vega’96 Galati S.A.

  Existând foarte multe investitii de drumuri pe fonduri europene câstigate de aceastã societate, m-am ocupat de realizarea situatiilor de platã, verificarea antemãsurãtorilor cu ceea ce exista in teren, dispozitii de santier, atasamente, centralizatoare pentru resturi de executie aferente urmãtoarelor drumuri : DJ 204 E – Mãrãsesti – Panciu, DJ 205 R – Cotesti – Poiana Cristei, si de DJ 205 B I si DJ 205 B II – Bolotesti – Jaristea pe întregul an în care-am lucrat în cadrul acestei firme.
  2010-2012 evaluator în cadrul firmei de proiectare, S.C. Global Proiect S.R.L.

  Fiind o firmã de proiectare destul de mare, s-a dorit ca absolut toate studiile de fezabilitate sau proiectele tehnice – fie ele de constructi civile si industriale, alimentari cu apa sau chiar si drumuri – sã fie corect evaluate din punct de vedere economic. Existând destul de multe multe proiecte pe fonduri europene toate aceste documentatii presupun permanent anumite corelari sau interventii.Mentionez cã pe perioada 1993-2012 am lucrat cu toate sistemele de operare apãrute de-a lungul acestei perioade de timp si în principal cu programe de evaluare economicã adaptate elaborãrii documentatiilor tehnice privind investitiile. De asemenea mi-am creeat propriile programe pentru urmãrirea utilajelor care intrau în procesul de productie si realizarea analizelor de pret. La fel si pentru toate autobasculantele, autobetonierele sau autocamioanele care erau angrenate in productie stabilind in urma calculelor cheltuielile pe fiecare utilaj în lei pe orã, sau lei pe kilometru rezultând astfel tariful de lei pe tonã transportatã.”

  • florin 7 ani

   OK,ne-ai lamurit si ne-ai dat pe spate ! Poti sa te angajezi, cu succes, la NASA !!

  • Romascan 7 ani

   Pai daca ai lucrat la S.C. Vega’96 Galati S.A., nu ai nici o sansa sa te angajeze cineva.

 • Flory 7 ani

  Stie cineva cand se vor putea depune cv urile si la ce adresa de mail?

 • Micutul 7 ani

  Banuiesc ca se va anunta locul sau adresa de e-mail unde se vor putea pune c.v.-urile pentru a participa la selectia pentru acele locuri de munca. Dupa cum s-a spus si in presa , in momentul de fata se amenajeaza interiorul cladirii unde se va desfasura activitatea de productie.

 • BumBum 7 ani

  „SC Pieta Imobiliare SRL Roman, administrată de Constantin Comănescu…” Cine este acest domn ce isi face o firma in 2012 – sfarsitul anului si prinde un asemenea contract?Cumva cel din Iasi?