Americanii de la TRW extind producția la Roman

Anul acesta se construieşte o nouă hală. Fabrica are în jur de 1.000 de salariaţi. 

Fabrica de la Roman a americanilor de la TRW se va extinde, începând cu această primăvară. În plus, din 2016, la TRW se va face şi altceva decât coaserea airbag-urilor. Acesta este planul americanilor pentru unitatea de producţie de la Roman, deciziile fiind aduse la cunoştinţa administraţiei locale joi, 5 martie.

„A fost aprobată, la nivel central, a doua etapă de producţie a fabricii de la Roman, luându-se în considerare pentru perioada 2016-2017 o a treia etapă, care va cuprinde acoperirea cu substanţe plastifiante a materialului produs pentru airbag-uri. Va fi o înaltă calitate a producţiei, de o mai înaltă specializare. S-a luat decizia ca în această primăvară să înceapă etapa a doua, prin construirea unei noi hale, iar în luna septembrie să fie montate noile linii tehnologice. Acest lucru va însemna, evident, noi locuri de muncă. TRW ne-a redat speranţa în renaşterea vechii platforme industriale a municipiului. Mai mult decât atât, ne bucurăm că acest obiectiv industrial a reuşit să asigure peste 400 noi de locuri de muncă la deschidere, pentru ca la finalul anului 2014 să aibă în jur de 1.000 de noi salariaţi, problema locurilor de muncă fiind printre cele mai des ridicate în anii anteriori de romaşcani în cadrul audienţelor sau a dezbaterilor publice”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

trw 02Politica de angajare va continua şi în 2015, conducerea acestei fabrici având în vedere să atragă în câmpul muncii încă 400 de noi salariaţi. Până acum, la TRW Roman s-au făcut peste 1.200.000 de saci de airbag pentru tot atâtea maşini din diferite fabrici din lume.

Inaugurarea unităţii de producţie a TRW România a avut loc la Roman în 30 aprilie 2014, în prezenţa mai multor oficialităţi locale, judeţene şi centrale, invitaţii de onoare fiind preşedintele României – Traian Băsescu şi Frank Mueller – vicepreşedinte TRW Automotive şi general manager divizie OSS.

Începând cu anul acesta, unitatea de la Roman este societate comercială de sine stătătoare. Până acum, TRW Roman a funcţionat ca un punct de lucru al fabricii de la Timişoara.


COMENTARII

WORDPRESS: 0