Prima paginăSocial

Amenzi pentru cei care vor să strice petrecerea de la picnicul din Parc

Amenzi pentru cei care vor să strice petrecerea de la picnicul din Parc

Dimensiune text

 

Primăria municipiului Roman organizează duminică, 23 iulie, între orele 10.00 și 21.30, un picnic în aer liber, în Parcul municipal. La divertisment și relaxare sunt invitați toți romașcanii, însă reprezentanții administrației locale atrag atenția asupra faptului că cei care nu respectă legile și nu dau dovadă de bun simț nu vor fi primiți cu brațele deschise, ci vor fi amendați și trimiși acasă.

Primăria Roman a venit, astfel, cu anumite precizări, pentru că, fiind prima ediție a unui astfel de eveniment, să se înțeleagă cât mai bine ce poate face sau nu face fiecare participant. Este important de știut că reprezentanții Primăriei promit să pună la dispoziție toalete funcționale și suficiente containere pentru deșeuri. „Pentru păstrarea curățeniei în Parc, pe tot parcursul desfășurării picnicului, între orele 10.00 și 21.30, va funcționa toaleta publică din spatele restaurantului din parc. Toaletele vor fi dotate cu hârtie igienică și la chiuvete va exista săpun dezinfectant. Operatorul de salubritate va asigura mai multe containere și europubele și va desemna personal care să se asigure că se va păstra curățenia.
Echipajele Poliției Locale și cele ale Jandarmeriei vor patrula pentru siguranța participanților și menținerea unui climat de distracție și de relaxare. Facem apel la cetățeni să păstreze curățenia, să nu arunce cojile de semințe, mucurile de țigară sau ambalajele pe jos, în sens contrar aceștia vor fi amendați, conform legii”, spun reprezentanții Primăriei Roman.

Conform regulamentului, prezența la picnic cu animale de companie este permisă, cu rugămintea ca proprietarii să strângă mizeria lăsată de câini, iar câinii periculoși să aibă botniță și să fie ținuți în lesă. Un apel este făcut și pentru a se evita hrănirea animalelor din minigrădina zoo din Parc.

Agenții economici locali care vor dori să comercializeze produse la grătar, precum și bere la dozator, răcoritoare și fresh-uri vor fi amplasați în mai multe zone ale parcului. „Aceștia sunt verificați de Primăria Roman pentru deținerea autorizațiilor de desfășurare de activități de alimentație publică, iar administrația locală le va pune la dispoziție utilitățile. Nu se vor aplica amenzi pentru consumul de alcool pe durata desfășurării picnicului, dar persoanele care vor exagera și vor crea disconfort celor din jur vor fi amendate și evacuate din Parc. Amplasarea păturilor, saltelelor, hamacelor se poate face pe spațiul verde din Parc, recomandarea fiind pentru folosirea zonelor cu verdeață dinspre strada Eternității, dat fiind faptul că spectacolele se vor susține în zona foișorului. Persoanele care au nevoie de asistență pentru amplasarea hamacelor se pot adresa personalului de la debarcader. Îi rugăm să nu hrănească animalele și păsările din spațiile expoziționale, acestea primind hrana necesară de la personalul autorizat. Primăria municipiului Roman nu percepe nicio taxă de participare la acest eveniment, singurele servicii contra cost fiind pentru plimbarea cu ambarcațiunile pe lac sau pentru achiziționarea produselor comercializate de agenții economici”, mai precizează reprezentanții Primăriei.

În ceea ce privește și proiectul Biblioteca Urbană, când în Parc se vor amplasa rafturi pentru cărți și reviste, romașcanii sunt rugați să le înapoieze după ce le citesc sau să aducă altele în loc.

De reținut este faptul că picnicul se încheie la ora 21.30, astfel încât după această oră romașcanii trebuie să părăsească spațiul verde putând, bineînțeles, rămâne în Parc, pe băncile amplasate pe alei. Pentru eventuale probleme semnalate pe parcursul desfășurării picnicului, participanții pot suna la numărul de telefon gratuit, apelabil din orice rețea, 0233.984, al Poliției Locale.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0