Amenzi în industria alimentară pentru deficiențe la depozitare şi igienă

Amenzi în industria alimentară pentru deficiențe la depozitare şi igienă

 

 

În cursul lunii aprilie, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), prin direcţiile judeţene şi a municipiului Bucureşti, a efectuat 10.765 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume și fructe, informează un comunicat al ANSVSA.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate și prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP (analiza riscului şi determinarea punctelor critice de control), condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii. Ca urmare a neregulilor constatate, la nivel național au fost acordate 214 amenzi, în valoare de 1.119.820 de lei.

În județul Neamț, amenzile au fost în cuantum de 6.600 de lei, neconformităţile constatate și sancționate referindu-se la: etichetarea incompletă a produsului finit, nerespectarea cerinţelor pentru siguranţa alimentelor la manipularea şi depozitarea produselor alimentare, lipsă document de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

„În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise. De asemenea, s-au efectuat teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate”, mai precizează reprezentanții ANSVSA.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0