Prima paginăActualitate

Amenzi de zeci de mii de lei pentru firme din domeniul exploatării lemnului

Amenzi de zeci de mii de lei pentru firme din domeniul exploatării lemnului

Dimensiune text

 

lemne camionÎn baza unui plan de acţiune în sistem integrat desfăşurat de efectivele IPJ Neamţ – Biroul de Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Neamţ, la data de 16 februarie au fost efectuate verificări cu privire la modalitatea de expediere a materialului lemnos de către agenţi economici cu profil de exploatare a masei lemnoase.

În urma activităților desfășurate, a fost identificat un agent economic care, în perioada de noiembrie 2016 – ianuarie 2017, a expediat 363,46 metri cubi de lemn fără a respecta normele legale prevăzute de Legea 171/2010. „Pentru abaterea săvârșită, acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 25.000 lei şi, ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea valorică a volumului de 363,46 metri cubi de lemn rotund de molid”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

Un alt agent economic a fost sancționat contravențional cu amendă de 30.000 lei şi confiscarea valorică a volumului de 659,55 metri cubi de cherestea de esenţă brad. „În urma controlului efectuat în data de 16 februarie s-a constatat că materialul lemnos expediat de această persoană juridică, în perioada 20 octombrie – 20 decembrie 2016, nu a fost raportat în aplicația specifică domeniului silvic (SUMAL), în conformitate cu prevederile HG 470/2014. Și în acest caz, polițiștii au aplicat sancțiunea contravențională pentru abaterea săvârșită și au confiscat valoric materialul lemnos, de aproximativ 422.000 lei”, mai precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0