Amenzi de peste 350.000 de lei aplicate de polițiști de Sărbători

Amenzi de peste 350.000 de lei aplicate de polițiști de Sărbători

Dimensiune text

 

În perioada 24 decembrie 2019 – 2 ianuarie 2020, peste 180 de polițiști din cadrul IPJ Neamț au fost la datorie zilnic, în serviciul comunității, cu ocazia manifestărilor prilejuite cu ocazia sărbătorilor de iarnă, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

Polițiștii, în cooperare cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, au asigurat și menținut liniștea și ordinea publică la manifestările organizate la nivelul județului, cum ar fi Târgul de Crăciun la Neamț, care s-a desfășurat în municipiul Piatra Neamț, Festivalul de Datini și Obiceiuri de Anul Nou din localitatea Bălțătești, Parada datinilor și obiceiurilor de Anul Nou organizată în localitățile Borca și Farcașa, Revelionul 2020 în orașele Tîrgu Neamț, Piatra Neamț și Roman, precum și la alte manifestări desfășurate pe raza comunelor din județ.

În această perioadă, au fost constatate 22 de infracțiuni la regimul rutier, fiind reținute 31 de permise pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 67 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și 24 pentru alte norme rutiere. Au fost aplicate un număr de 532 de sancțiuni contravenționale, în sumă de 355.469 de lei.

Tot în această perioadă, polițiștii au efectuat cercetări față de șapte persoane, în cinci dosare penale, bănuite de comiterea a 13 infracțiuni privind regimul materiilor explozive. Cu această ocazie au fost ridicate în vederea indisponibilizării aproximativ 70 de kilograme de articole pirotehnice. De asemenea, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în sumă de 2.500 lei conform Legii 126/1995.

Au fost reținute, pe o perioadă de 24 de ore, trei persoane: un tânăr, din Borlești, pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere; un tânăr, din Borca, sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice după ce, împreună cu un grup de urători, ar fi oprit mai multe autoturisme în trafic, pe DN 17 B și ar fi provocat mai multe distrugeri la componentele autoturismelor respective; un bărbat de 50 de ani, din Roman, reținut pentru nerespectarea hotărârii judecătorești.

Totodată, au fost puse în aplicare trei mandate de executare a pedepsei închisorii, iar trei persoane au fost depistate pe raza județului Neamț și depuse în Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepselor. În perioada sărbătorilor de iarnă, pe raza județului Neamț nu au fost comise fapte grave care să aducă atingere vieții și siguranței cetățeanului, informează IPJ Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0