Prima paginăActualitate

Amenzi de peste 30.000 de lei aplicate de polițiști transportatorilor

Amenzi de peste 30.000 de lei aplicate de polițiști transportatorilor

Dimensiune text

 

 

În perioada 20 – 22 aprilie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț, împreună cu cei de investigare a criminalității economice și de ordine publică, au acționat pe linia transportului internațional de persoane și mărfuri, în vederea verificării documentelor de autorizare și respectarea normelor privind numărul de pasageri. Filtrele au fost instituite pe principalele rute de deplasare, respectiv pe DN 15 Poiana Largului, DN 12 C – Bicaz Chei și DJ 156 A Tazlău, fiind verificate atât autocare și autobuze, cât și autovehicule cu capacitate de transport de 8+1 locuri, informează IPJ Neamț.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 2.950 de lei, peste 3.500 de euro şi 700 de lire sterline, de la conducătorii auto care efectuau transport de persoane şi mărfuri fără a deţine documente legale (licenţă de transport, atestate ). Totodată, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 2.000 de euro. În cadrul acțiunii au fost reținute două permise de conducere și au fost retrase șase certificate de înmatriculare, fiind aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 30.000 de lei.

„Scopul acţiunii a fost reprezentat de impunerea și asigurarea unui climat corespunzător de ordine și de siguranță publică prin depistarea persoanelor care practică ilegal transport de persoane, a celor care nu respectă legalitatea în domeniu și regulile de circulație, în vederea diminuării nivelului de victimizare a populației prin accidente rutiere”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0