Prima paginăActualitateNeamt

Amenzi de 6.000 de lei pentru nereguli la agenții de turism

Dimensiune text

Inspectorii OPC au descoperit mai multe încălcări ale legii în cazul activităţii unor agenţii de turism din judeţul Neamţ, printre care informarea incompletă a consumatorilor sau lipsa eliberării unui bon de comandă.

În perioada 13 – 24 octombrie, inspectorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Neamţ au desfăşurat o acţiune de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor la comercializarea pachetelor de servicii turistice. Au fost verificate 16 agenţii de turism, iar la 13 dintre ele s-au constatat abateri de la prevederile legale.

Referitor la informarea consumatorilor de pachete de servicii turistice, au fost constatate trei cazuri de încălcare a prevederilor legale. De exemplu, nu se comunicau turistului, în scris sau prin orice altă formă corespunzătoare, înaintea încheierii contractului, informaţiile privind regimul paşapoartelor şi al vizelor, precum şi formalităţile de sănătate necesare pentru călătorie şi şedere. Referitor la contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, s-a constatat că, în unele cazuri, nu se furnizează turistului bonul de comandă în cazul solicitării unor pachete de servicii turistice care nu fac parte din oferta agenţiei de turism.

„Printre alte abateri constatate se numără neafişarea la loc vizibil a plachetei cu numărul INFOCONS, util consumatorilor pentru o informare corectă, completă şi precisă, dar şi pentru situaţia în care au nemulţumiri în ceea ce priveşte serviciile oferite de agenţia de turism; lipsa informaţiilor obligatorii pe site-ul de prezentare, privind legalitatea funcţionării operatorului economic; neafişarea cursului de schimb valutar la sediul agenţiei, deşi preţurile sunt prezentate în alte valute decât moneda naţională. Pentru neregulile constatate s-au aplicat trei amenzi contravenţionale, în valoare de 6.000 de lei, şi 11 avertismente”, a declarat comisar şef adjunct al CJPC Neamţ, Natalia Hruşcă.

Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0