Prima paginăActualitate

Amenzi de 50.000 de lei în Neamț, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea pe timpul nopții

Amenzi de 50.000 de lei în Neamț, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea pe timpul nopții

Dimensiune text

 

Miercuri, 25 martie, Prefectura Neamț a transmis noi informații în legătură cu modul de gestionare a situației generate de epidemia de COVID-19 și măsurile dispuse în județ.

Astfel, conform raportării primite de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, la data de 25 martie 2020 sunt în județ 186 de persoane aflate în carantină, 44 persoane ieșite din carantină, 3.263 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu și 794 ieșite din izolare.

În vederea respectării restricțiilor impuse ca urmare a Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat în sistem integrat, alături de Poliția Locală și Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț din dispozitivele de menținere a ordinii și siguranței publice din mediul urban și cele de patrulare din mediul rural.

La data de 24 martie, peste 350 de polițiști, jandarmi, efective ale poliției locală au acționat în sistem integrat pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În ultimele 24 de ore, au fost intensificate supravegherile privind modul de respectare a prevederilor legale de către persoanele aflate în izolare la domiciliu/carantină, fiind desfășurate și activități de informare a cetățenilor cu privire la riscurile existente în cazul nerespectării legislației în vigoare.

În acest context, polițiștii au efectuat verificări de mai multe ori la domiciliile a 801 de persoane, cu privire la modul în care sunt respectate condițiile de izolare. Ca urmare a nerespectării condițiilor de autoizolare, două persoane au fost transferate sub pază la centrul de carantină. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 55.100 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 1/1999. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor în conformitate cu art. 352 din Codul penal.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, în urma misiunilor executate, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț au aplicat 14 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 51.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, în intervalul orar 22.00 – 06.00, dintre acestea, 9 sancțiuni în valoare de 45.000 lei au fost aplicate în ultimele 24 de ore.

 

 

Foto: Jandarmeria Neamț

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0