Amenzi de 43.000 de lei pentru echipamente sport neconforme

În perioada 24 noiembrie – 5 decembrie 2014, lucrătorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Neamţ au verificat respectarea prevederilor legale privind modul de comercializare a produselor textile şi articole pentru sporturi de iarnă.

Au fost controlaţi 26 operatori economici cu activitate de comercializare, constatându-se abateri la 25 dintre aceştia. Valoarea produselor verificate este de 156.734 de lei, dar abateri prezentau produse în valoare de 65.310 de lei. Acestea au fost oprite temporar de la comercializare.

„Pentru neregulile descoperite au fost aplicate 15 avertismente şi 11 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 23.000 de lei”, a declarat Natalia Hruşcă, comisar şef adjunct al CJPC Neamţ.

La 21 dintre operatorii economici verificaţi s-a constatat că informaţiile marcate pe etichetele de prezentare şi pe cele textile ataşate produselor nu erau prezentate şi în limba română.

De asemenea, au fost efectuate zece prelevări de probe de produse textile, care au fost analizate de un laborator special, în vederea determinării compoziţiei fibroase şi a amestecului binar de fibre. Rezultatele de laborator atestă că, în cazul a cinci dintre probe, informaţiile marcate privind compoziţia fibroasă nu erau conforme cu realitatea. Drept urmare, au fost aplicate cinci amenzi contravenţionale, în valoare de 20.000 de lei.


COMENTARII

WORDPRESS: 0