Amenzi de 2.840 de lei în cazul „traficului de câini” descoperit la Roman

Dimensiune text

Transportul de câini a fost redirecționat către locația de plecare – municipiul Botoșani. Polițiștii locali din Roman au însoțit mașina cu câini până la Târgu Frumos.

 

 

Luni, la ora 16.10, o patrulă auto a Biroului Rutier din cadrul Poliției Roman a oprit în trafic, în zona Gării, o autospecială marca Fiat, de culoare albă, cu număr de înmatriculare de Constanța. Deoarece din autospecială se auzeau lătrături și urlete de câini, a fost sesizată Poliția Locală Roman, efectuându-se apoi identificarea conducătorului auto (Claudiu Ș., în vârstă de 32 de ani, din Constanța), precum și verificarea transportului. În urma verificărilor, au fost găsiți în bena autocarosată 70 de câini transportați fără documentele specifice legale.

Chemați la locul unde a fost oprită mașina plină cu câini, șeful Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț – doctor Sorin Ulea, șeful Protecției Animalelor – Sorin Cazan și doctorul Cornel Pavelescu – medic veterinar zonal – au constatat că mijlocul de transport nu deținea autorizație sanitar-veterinară pentru transportul animalelor și că șoferul nu a putut prezenta avizul de expediere a câinilor – document care explică cine este proprietarul animalelor, precum și detalii privind plecarea și sosirea la destinatar. De asemenea, reprezentanții instituțiilor au stabilit că în autoturism nu existau cuști individuale pentru transportul câinilor și că, raportat la numărul existent al câinilor din mijlocul de transport, nu se îndeplineau condițiile necesare de bunăstare și protecție a animalelor, câinii fiind transportați într-un spațiu total de șapte metri pătrați. Transportul nu era avizat sanitar-veterinar interjudețean și, în plus, au fost constatate încălcări ale Legii 205/2004 privind protecția animalelor și a Legii 9/2008 privind cruzimea față de animale, fapte ce sunt sancționate și reprezintă infracțiuni.

„Primele măsuri luate au constat în acordarea de către Direcția Sanitar Veterinară a unei sancțiuni contravenționale în cuantum de 2.000 de lei conducătorului auto. Poliția Roman a sancționat contravențional cu 840 de lei conducătorul auto pentru lipsa documentelor de însoțire a animalelor. La ora 19, autoturismul Fiat a fost redirecționat către locația de plecare, respectiv municipiul Botoșani, transportul fiind însoțit până la Târgu Frumos de Poliția Locală Roman și, ulterior, de membrii asociației pentru protecția animalelor «ADOR» Botoșani, reprezentată de președintele Genoveva Gordaș”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Poliția Locală Roman în cursul zilei de marți.COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • dan ardeleanu' 8 ani

    Felicitari cuplului Udrea-Leureanu! este , si de aceasta data , meritul lor ca acesti criminali au fost prinsi. Le multumesc inca o data pentru aerul pe care il respiram – conform trilurilor recitate de simpatizantii portocalii, tot ce se intampla bine in orasul asta…este meritul lui Udrea. Asadar, rog nu ii furati laurii si acordatii laudele cuvenite pentru aceasta actiune importanta. Nivelul de trai a crescut astfel in Roman!!! Brava!

  • gab 8 ani

    Dar oare se pot da 2 sanctiuni pentru o singura fapta,sau asa ceva e posibil doar in mirifica noastra tara,unde acaru’Paun e vinovat ca ministru’ e un bou?

  • flory 8 ani

    Si Romanul a trimis caini comunitari in alte judete. Nu am fost prinsi inca. Hotul neprins e negustor cinstit.