Amenzi de 140.000 de lei pentru munca la negru

Dimensiune text

Pe parcursul lunii mai, 20 de inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ, au efectuat 227 de controale, în timpul cărora s-au constatat 353 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. Urmare a controalelor efectuate, s-au aplicat 157 de sancţiuni contravenţionale, însumând 171.800 de lei .

Au fost depistaţi zece angajatori la care lucrau 103 persoane fără forme legale de angajare. Cuantumul amenzilor aplicate pentru aceste nereguli a fost de 140.000 de lei. La doi angajatori au fost identificate 89 de persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare.

„Ca o alternativă la activitatea de control, în luna mai s-au organizat întâlniri cu 25 de  angajatori, ocazie cu care s-a evidenţiat, din nou, principalul obiectiv în domeniul relaţiilor de muncă, respectiv identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, cât şi riscurile ce le implică folosirea forţei de muncă fără forme legale. Au fost dezbătute rezultatele activităţilor ITM până la această dată şi s-a luat act de faptul că încă mai sunt angajatori care nu înţeleg să respecte dispoziţiile legale în domeniul legislaţiei muncii, folosind, în continuare, persoane fără forme legale de angajare”, a declarat juristul Ioan Popescu, inspectorul şef al ITM Neamţ.COMENTARII

WORDPRESS: 0