Amenzi de 14.000 de lei aplicate în Neamț unităților din industria agroalimentară

Amenzi de 14.000 de lei aplicate în Neamț unităților din industria agroalimentară

Dimensiune text

 

 

În cursul lunii februarie 2019, direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat 9.366 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate și prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

Ca urmare a neregulilor constatate, la nivel național au fost acordate 120 de amenzi, în valoare de 563.400 de lei. În județul Neamț, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 14.000 de lei, pentru nereguli precum: stare de igienă precară, nerespectarea temperaturilor de depozitare, materii prime la un loc cu semifabricate şi produse finite, etichetare incompletă, igiena spaţiilor şi a ustensilelor de lucru necorespunzătoare.

„În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise. De asemenea, s-au efectuat teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate”, precizează reprezentanții ANSVSA.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0