Prima paginăActualitate

Amenzi aplicate sâmbătă de polițiști în județ, după organizarea de evenimente private

Amenzi aplicate sâmbătă de polițiști în județ, după organizarea de evenimente private

Dimensiune text

 

Sâmbătă, 17 octombrie, începând cu orele 22.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, împreună cu celelalte structuri ale MAI și instituțiile cu atribuții de control, au acționat atât în uniformă, cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și a Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 64 din 2020 privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice, informează IPJ Neamț.

Pe raza municipiului Piatra Neamț au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în baza Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 4.476 de lei. Totodată, a fost oprită activitatea unui club, întrucât nu respecta prevederile prevăzute în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 64/2020, privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice.

Pe raza municipiului Roman, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare de 6.000 de lei, pentru organizarea a două evenimente private, respectiv o cumătrie și o onomastică.

Pe raza orașului Tîrgu Neamț au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare de 8.000 de lei, dintre care trei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicției de a organiza evenimente private și de a limita programul de funcționare până la ora 23.00. În cazul celor trei societăți comerciale, activitatea a fost oprită întrucât nu au fost respectate prevederile art. 6, din Anexa 3 a H.G: 865/2020.

De asemenea, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe raza localității Tarcău, la o societate comercială ar avea loc un eveniment privat, respectiv o nuntă, lucru ce contravine noilor măsuri de protecție și distanțare socială dispuse în vederea combaterii pandemiei de COVID-19. În acest caz, administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 55/2020, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

„Reamintim tuturor că obiectivul nostru nu este acela de a sancționa, ci de a veghea la respectarea legii, însă abaterile de la prevederile legale în vigoare nu vor fi tolerate. Facem apel către cetățeni să respecte măsurile necesare prevenirii răspândirii infectării cu virusul SARS-COV-2, precum purtarea măștii de protecție, dar și păstrarea distanțării fizice pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru protecția celor din jur!”, au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0