Prima paginăActualitate

Amendă pentru grătare lîngă bloc

Dimensiune text

Picnicurile și gătarele în aer liber nu vor mai putea fi organizate decît în locuri special amenajate. Camera Deputaților a adoptat un proiect care prevede că este interzisă organizarea picnicurilor în alte zone decît cele special amenajate dotate cu facilități și utilități.

 

 

Proiectul definește activitatea de picnic ca fiind „orice activitate de recreere desfășurată în zone de afluență publică consacrate pe domeniul public sau privat al statului și/sau al unităților administrativ- teritoriale, de una sau mai multe persoane, și care presupune consumul de băuturi și/sau alimente precum și, după caz, aprinderea sau nu a focului„.

Potrivit proiectului, vor fi special amenajate pentru picnic, pe domeniul public sau privat al statului sau al unităților administrativ-teritoriale, zone care vor fi dotate cu utilități și facilități pentru această activitate și în care aprinderea focului este permisă. Aceste zone vor fi indicate în parcuri și în zonele limitrofe ale pădurilor situate în intravilanul localităților. Persoanele care vor merge la picnic nu vor avea voie să spele obiectele folosite la această activitate în apele din vecinătatea zonei speciale amenajate, nu vor avea voie să hrănească animalele sălbatice, să distrugă plantele, să posteze semne sau mesaje. Aceștia vor trebui să păstreze liniștea și să nu deranjeze comunitățile locale, să arunce deșeurile doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile special amenajate și să-l supravegheze permanent, să lase locul curat și nealterat, să nu arunce țigări sau chibrituri aprinse în alte locuri decît cele special amenajate, să respecte bunele moravuri.

Nerespectarea prevederilor acestei legi se va pedepsi cu amenzi cuprinse între 100 și 5.000 de lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0