Prima paginăSocialSanatate

Ambulanţa Neamţ iese de sub tutela DSP

Dimensiune text

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ a trecut în subordinea directă a Ministerului Sănătăţii.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Neamţ a trecut în subordonarea directă a Ministerului Sănătăţii. În baza unui proiect de modificare a Legii 95/2006, toată activitatea serviciilor de ambulanţă va fi coordonată direct de minister, care va lua toate deciziile, inclusiv pe cele de numire a managerilor. Astfel, Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) nu vor mai răspunde de acest serviciu. „S-a dat ordonanţă de Guvern prin care Ambulanţa trece în subordinea Ministerului Sănătăţii. Deocamdată, toate hârtiile, toate raportările pe care ei le fac, ni le trimit nouă, după care noi le transmitem Ministerului, dar, după ce va fi modificată legea 95/2006, noi nu vom mai avea nicio legătură, iar ei vor raporta direct către Minister”, a precizat medicul Dan Morenciu, directorul DSP Neamţ.

Modificări în conducerea SJA Neamţ

În prezent, SJA Neamţ este condus de către medicul Dorice Albu, care a fost numită pe postul de manager interimar începând cu data de 2 decembrie 2013, de către DSP Neamţ, după ce fostul director, medicul Letiţia Dămoc, a fost revocată din funcţie, printr-o decizie a Ministerului Sănătăţii, pe baza rezultatului unor verificări efectuate de Corpul de Control al acestuia. Întreaga conducere a Ambulanţei a fost schimbată. Medicul Oana Atănăsoaie a fost numită director medical, iar economistul Ioan Popescu a fost numit director economic. Acum, niciunul dintre cei doi nu se mai află pe aceste posturi.

„Directorul medical Oana Atănăsoaie a intrat în concediu prenatal la data de 7 ianuarie 2014, iar pe acest post a fost numită, începând cu data de 8 ianuarie, doctoriţa Nona Tărâţă. Câteva zile mai târziu, directorul economic Ioan Popescu a părăsit şi el funcţia de conducere, demisionând pe motiv că nu putea face faţă unei asemenea răspunderi. Urmează ca, în zilele următoare, să înaintăm spre aprobare o propunere pentru funcţia de director economic. Avem în vedere mai multe persoane în acest moment, vom vedea cine va fi numit”, a declarat medicul Dorice Albu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0