Prima paginăSocialSanatate

Ambulanţa duce lipsă de medici

Dimensiune text

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ lucrează cu jumătate din necesarul de medici.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Neamţ are lipsă mare de medici. La Roman, din cei nouă medici care lucrează pe Ambulanţă, doar patru pot acorda primul ajutor şi prelua cazurile grave. Ceilalţi sunt specializaţi pe medicină de familie şi sunt trimişi pe teren doar pe partea de îngrijiri la domiciliu. Substaţia Roman mai are nevoie de cel puţin încă pe atât personal cât are acum, însă Ministerul Sănătăţii nu a aprobat decât scoaterea la concurs a două posturi de asistent medical, unul pe perioadă determinată şi unul pe perioadă nedeterminată.

Probleme sunt şi în celelalte oraşe din judeţul Neamţ. „La Staţia de Ambulanţă Tîrgu Neamţ nu există niciun medic, aşa încât, atunci când apare o solicitare, la care este nevoie de intervenţia unui doctor, este trimis echipaj cu asistent de la Tîrgu Neamţ şi, în acelaşi timp, pleacă de la Piatra Neamţ o Salvare cu medic, în întâmpinarea celui cu asistent, pentru preluarea pacientului. Și la Bicaz ar mai fi nevoie de vreo patru medici, pentru că avem doar unul, care nu poate lucra non-stop, dar, din păcate, nu avem aprobarea de a scoate la concurs decât două posturi, pentru Piatra Neamţ”, a precizat medicul Dorice Albu, managerul SJA Neamţ.

Schema de personal arată că SJA Neamţ funcţionează, în prezent, cu 17 medici, 122 de asistenţi şi 140 de ambulanţieri, însă nu toate cadrele medicale au competenţe de medicină de urgenţă, astfel încât gărzile nu pot fi acoperite în totalitate.

COMENTARII

WORDPRESS: 0