Prima paginăActualitate

Ambulanță blocată în nămeți din cauza viscolului

Ambulanță blocată în nămeți din cauza viscolului

Dimensiune text

 

sosea-iarnaNinsoarea și viscolul au făcut probleme și în cursul zilei de sâmbătă în județ, care se află sub atenționare de tip cod galben de ninsori și viscol până duminică seară. 14 localități erau nealimentate cu energie electrică duminică dimineață, iar la Icușești o ambulanță care transporta un copil la spital a rămas blocată în zăpadă.

Județul Neamț se află sub atenţionare meteorologică de tip cod galben de ninsoare și viscol, valabilă până duminică, 8 ianuarie, ora 22:00, prin care se prognozează ninsori cu depunere de strat nou de zăpadă şi viscol cu vânt de 50-60km/h, pe arii restrânse 7 0km/h, spulberând şi troienind zăpada. De asemenea, este în vigoare şi o atenţionare meteorologică cod galben de ger, pentru perioada 8 – 9 ianuarie, în care se prognozează temperaturi între -25 şi -15 grade.

Conform unui raport al prefecturii Neamț, duminică dimineață, la ora 6, în zona Roman se înregistrau -6 grade Celsius, vântul bătea cu o viteză de 5 metri pe secundă, iar în zonă stratul de zăpadă era în medie de 2 centimetri.

14 localități fără curent electric

Fenomenele meteorologice manifestate pe teritoriul județului au produs efecte în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică. Astfel, conform informaţiilor transmise de Dispeceratul DEDL Bacău, în data de 8 ianuarie, ora 6.00, erau 14 localităţi nealimentate cu energie electrică: Poienile Oancei, Căuşeni, Stăniţa, Chicerea, Vlădnicele, Negreşti, Todireni, Ghidion, Veja, Miron Costin, Climeşti, Bogzeşti, Hociungi, Moldoveni (localitățile component a șase unități administrativ-teritoriale – Boghicea, Stăniţa, Moldoveni, Făurei, Bîra, Trifeşti). Se acţionează pentru remedierea defecţiunilor cu șase echipe E-ON.

Fără drumuri blocate în Neamț

Secţia Neamţ a CNADNR acționa duminică dimineață cu 18 lucrători şi 18 utilaje, pe următoarele sectoare de drum naţional: DN 15, DN 15B, DN 15C, DN 15D, DN 15G, DN 15F și DN 2.

Starea părţii carosabile constă în porţiuni uscate şi umede tratate cu material antiderapant, alternând cu porţiuni cu zăpadă frământată de 1-2 centimetri. Mai sunt precipitaţii slabe sub formă de ninsoare, iar ca fenomen special pe unele sectoare de drum este „viscol la sol” (DN15 D). În județ, temperaturile se situează între -10 şi -14 grade Celsius. Utilajele SC DRUPO şi ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene acţionează cu 32 lucrători şi 16 utilaje pe 29 de sectoare de drum județean.

„Au fost probleme mai mari pe drumul comunal DC 83, între Icuşeşti şi Băluşeşti, unde s-a circulat pe un singur sens. Pe raza comunei Icuşeşti, o ambulanță care trebuia să transporte un copil cu febră a fost blocata pe drum, dar prin intervenția Detaşamentului de Pompieri Roman și SC DRUPO, care s-au deplasat la fata locului cu doi subofiţeri şi o autofreză, respectiv cu o freză, copilul a ajuns la spital în timp util”, a spus prefectul județului Neamț, Niculina Dobrilă.

Pentru prevenirea decesului prin hipotermie, în centrele de cazare destinate persoanelor fără adăpost au fost 48 de persoane, astfel: 25 persoane la centrul din municipiul Piatra Neamţ, șapte persoane la centrul din municipiul Roman, 11 persoane la centrul din oraşul Târgu Neamţ și cinci persoane la centrul din oraşul Roznov. Toate persoanele care necesită dializă au ajuns la centrele specializate.

Conform Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, duminică dimineață, în zona Moldovei erau închise circulației rutiere următoarele sectoare de drum național din județul Iași: DN 28A, km 0+000 – 23+000, între localitățile Târgu Frumos – Pașcani, închis de duminică dimineață de la ora 5.15, din cauza viscolului, lipsei de vizibilitate și a vântului puternic, și DN 28A, km 26+000 – 37+600, între localitățile Pașcani – Moțca, închis din aceleași motive de duminică dimineață de la ora 6.30. De asemenea, a mai fost închis, în județul Vaslui, DN 24A Murgeni – Fălciu. Centrul Infotrafic al Poliției Române a informat că, duminică dimineață, din cauza viscolului puternic care reduce semnificativ vizibilitatea, circulația rutieră pe DN 28 Târgu Frumos (IS) – Săbăoani (NT) se desfășura foarte dificil pe tronsonul kilometric 8 – 26, între Târgu Frumos și Pod Scheia (în județul Iași). Traficul se desfășura controlat, conducătorii auto fiind însoțiți de echipaje ale Poliției Rutiere și utilaje de deszăpezire.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0