Prima paginăActualitateSanatate

Ambulanţa a rămas fără conducere

Dimensiune text

Din 2 decembrie, Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Neamţ va rămâne fără manager, după ce medicul Letiţia Damoc a fost demisă, prin ordinul ministrului Sănătăţii.

După 18 ani de muncă la cel mai înalt nivel profesional, managerul general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Neamţ, medicul Letiţia Damoc, a fost demisă din funcţie. Decizia a fost luată de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, după ce, în luna septembrie a acestui an, a fost efectuat un control atât la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ, cât şi asupra SJA Neamţ.

„Revocarea din funcţie a directorului SJA Neamţ, medicul Letiţia Damoc, s-a făcut în urma unui raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, aprobat de către ministrul Sănătăţii. Măsura va intra în vigoare începând cu data de 2 decembrie, după care va trebui numit un director interimar, până la organizarea unor concurs pentru ocuparea postului de manager al Serviciului de Ambulanţă. Mie, personal, îmi pare foarte rău, întrucât doamna Letiţia Damoc este un medic şi un om deosebit, însă nu pot face altceva decât să respect raportul Comisiei de Control şi să pun în aplicare decizia acestuia”, a declarat Dan Morenciu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

De asemenea, s-a propus revocarea din funcţie a întregului comitet director al acestui serviciu. Ceea ce înseamnă că, până pe 2 decembrie, managerul Letiţia Damoc trebuie să îşi demită subordonaţii – directorul medical şi cel economic, iar ulterior ea va fi revocată din functie de către DSP.

Medicul Letiţia Damoc se afla în fruntea SJA Neamţ încă de la înfinţarea acestuia, în 1995.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • life 7 ani

    eu cred xa este mana arabului,nu dau doi bani pe corpul de control

  • costea 7 ani

    Ar trebuie sa se organizeze miting pentru sustinerea Doamnei Manager Damoc