Prima paginăActualitateRoman

Amăgite cu locuri de muncă şi obligate să se prostitueze

Dimensiune text

În urma a trei percheziţii domiciliare efectuate de către poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Neamţ şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Neamţ, un bărbat din Roman a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane. Percheziţiile au avut loc pe data de 11 martie. În aceeaşi zi, bărbatul de 32 de ani, din Roman, a fost reţinut de anchetatori. Vasile Ursu este acuzat că, în perioada 2012 – 2013, ar fi racolat mai multe tinere de pe raza judeţului Neamţ, pe care le-ar fi transportat în Grecia, cu promisiunea că le oferă un loc de muncă în această ţară. Doar că, imediat ce tinerele au ajuns în Grecia, bărbatul le-ar fi reţinut actele de identitate, iar prin ameninţări şi acte de violenţă, le-ar fi obligat să practice prostituţia în folosul lui.

Vasile Ursu a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, iar joi, 12 martie, instanţa de judecată a dispus măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.COMENTARII

WORDPRESS: 0