„Am semănat bunătate, iubire, cunoaştere”

Dimensiune text

Pensionarii de la „Vasile Alecsandri” au fost sărbătoriţi de Ziua învăţătorului. Educatoarea Elena Caraiman, învăţătoarea Elena Dumitrache şi profesorul Lică Popa, de la Școala „Vasile Alecsandri”, au fost sărbătoriţi de colegi, cu prilejul încheierii activităţii la catedră.

Joi, 5 iunie, a fost o zi specială pentru dascălii de la Școala „Vasile Alecsandri”. Coducerea şcolii a invitat toţi colegii la un consiliu profesoral surpriză. Nu situaţiile de sfârşit de an sau adresele de la Ministerul Educaţiei au fost pe ordinea de zi a acestei întâlniri, ci sărbătorirea Zilei învăţătorului şi, în mod special, a trei dintre colegii de cancelarie, care, odată cu acest sfârşit de an şcolar, pun punct unei cariere de peste 40 de ani la catedră. „Am dorit ca acest eveniment să vă bucure sufletul şi să vă ofere câteva clipe de încântare, de emoţie şi de bucurie, departe de problemele de zi cu zi. La mulţi ani, dragi colegi!”, a spus, în deschiderea festivităţii, profesoara Cristina Aruxandei, director adjunct al Școlii „Vasile Alecsandri”.

pensionat 02Evenimentul a debutat cu un scurt program artistic, susţinut de câţiva dintre cei mai talentaţi elevi ai şcolii, care au oferit, apoi, flori tuturor profesorilor prezenţi în sală. Personajele principale ale adunării au fost trei dintre dascălii care, timp de câteva zeci de ani, şi-au legat numele de cel al şcolii, aflaţi, acum, la momentul pensionării. Elena Caraiman, educatoare, din 1982 la grădiniţa Școlii „Vasile Alecsandri”, Elena Dumitrache, învăţătoare, care a intrat în şcoală în 1989, şi Lică Popa, profesor de geografie, în şcoală din 1990, au primit diplome de excelenţă pentru întreaga activitate, din partea conducerii, şi aplauzele colegilor, la scenă deschisă. Au avut parte şi de o surpriză. Fiecăruia i-a fost dedicat un filmuleţ, care a consemnat momente inedite din anii petrecuţi în şcoală, gânduri ale foştilor elevi, care au făcut să se adune lacrimi nu doar în ochii sărbătoriţilor. „Astăzi, când închei o activitate de peste 40 de ani la catedră, simt, în primul rând, că sunt împlinită. Au fost ani cu satisfacţii, au fost şi neîmpliniri, dar, atunci când mă întâlnesc pe stradă cu foşti elevi, astăzi oameni în toată firea, oameni realizaţi, sunt mândră că ei au pornit în viaţă şi cu ajutorul meu. În toţi anii petrecuţi la catedră, am semănat bunătate, iubire, cunoaştere şi mă bucur că, astăzi, pot culege roadele, mult mai mult decât am semănat”, a spus învăţătoarea Elena Dumitrache.

„Dacă ar fi să o iau de la capăt, aş alege, negreşit, aceeaşi meserie. Am făcut asta odată, cu mulţi ani în urmă, când nu ştiam exact ce înseamnă, aş face-o şi acum, după ce am trăit experienţa a 40 de ani în mijlocul copiilor. Am iubit şi iubesc în continuare foarte mult copiii şi mi-a plăcut să le dăruiesc timpul meu, experienţa mea”, a spus educatoarea Elena Caraiman.

pensionat 03„Închei, astăzi, o călătorie cam lungă, de peste 42 de ani, în care am plecat din Avereşti, am făcut o scurtă staţie în satul meu natal şi o închei aici, la Școala «Vasile Alecsandri». Am avut în călătorie, de-a lungul timpului, zile frumoase şi zile posomorâte, popasuri frumoase sau mai puţin plăcute, tovarăşi de drum plăcuţi sau mai puţin plăcuţi. Am ajuns acum la o intersecţie şi ţin să vă mulţumesc că m-aţi însoţit până aici. De la această intersecţie, eu trebuie să o iau pe altă potecă. Vouă vă doresc să vă continuaţi drumul. Vă sfătuiesc să aveţi, însă, grijă la traseu, pentru că, în viaţă, sunt şi marcaje necunoscute”, s-a adresat colegilor, la despărţire, profesorul Lică Popa.

„Vă doresc să vă bucuraţi de fiecare clipă, să păstraţi în memorie tot ceea ce a fost frumos, tot ceea ce aţi făcut bine şi v-a făcut cinste. Vă doresc sănătate, putere şi multe zile de odihnă meritată, iar ziua învăţătorului să fie pentru dumneavoastră în fiecare zi!”, le-a urat sărbătoriţilor profesoara Maria Campău, directorul Școlii „Vasile Alecsandri”.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • simona 6 ani

    Doamna Dumitrache o doamna de milioane si mie mi-a fost invatatoare o iubesc si o apreciez foarte mult.Tot respectu pentru dumneavoastra!!!!!!!!