Prima paginăPolitica

„Am fost corect faţă de PNL”

Dimensiune text

Dorinel Ursărescu a demisionat din PNL după 24 de ani de activitate. „Rămân acelaşi om de dreapta, cu viziuni liberale”, spune deputatul romașcan despre viitorul său politic.

Deputatul Colegiului nr. 6, Dorinel Ursărescu, pleacă cu regrete din partidul în care a fost membru timp de 24 de ani. Luni, în cadrul şedinţei de Birou Naţional al PNL, Dorinel Ursărescu a decis să-şi depună demisia din funcţia de preşedinte al filialei Neamţ. În şedinţa de luni, 18 august, urma să se supună la vot propunerea lui Marian Petrache de a numi, la Neamţ, un birou interimar, până când tensiunile din organizație se vor linişti. Marian Petrache este secretar general al PNL şi a fost prezent sâmbătă, 16 august, la întrunirea Delegaţiei Permanente a PNL Neamţ, când liberalii nemţeni au fost împărţiţi între Dorinel Ursărescu şi senatorul Eugen Țapu.

„Nu am mai aşteptat votul în cadrul Biroului Politic Naţional. Votul ar fi fost în favoarea mea, dar nu am mai putut îndura batjocura şi mizeriile unora ca Marian Petrache sau ca Ludovic Orban. Pe Orban nu-l interesează ce se întâmplă cu partidul în noiembrie, îl interesează ce se întâmplă în ianuarie 2015. De fiecare dată când a fost în structura de conducere a partidului, Orban a vrut să ia PNL acasă la el. Iar eu nu eram nominalizat ca unul dintre şefii de filială obedienţi. De aceea a încercat, prin toate metodele, să mă înlăture”, a afirmat Dorinel Ursărescu.

Deputatul nu ştie dacă se va înscrie în altă formaţiune politică, explicând că va lua decizia după ce se va consulta cu familia, prietenii şi colegii din filiala PNL Neamţ: „Cei mai mulţi liberali nemţeni sunt oameni pe care mă pot baza, cu care am o relaţie de încredere”. Dorinel Ursărescu nu a confirmat că ar fi primit oferte din partea altor formaţiuni politice. „Nu prea sunt omul care se lasă curtat, fiindcă, de 24 de ani, eu am fost consecvent. Rămân acelaşi om de dreapta, cu viziuni liberale”, a completat Ursărescu, precizând că „este exclus” să se înscrie în PSD. În schimb, deputatul a declarat că are o relaţie foarte bună cu fostul premier şi preşedinte al Partidului Liberal Reformator Călin Popescu Tăriceanu: „Am vorbit în toţi aceşti ani. Suntem în relaţii foarte bune, eu şi domnul Tăriceanu. Dumnealui a sprijinit PNL Neamţ de fiecare dată. Acum trei ani, pe 15 august, domnul Tăriceanu a venit la Neamţ pentru a sprijini candidatura lui Liviu Harbuz, în competiţia în care era înscris şi Adrian Rădulescu. Atunci, PSD a trădat şi câştigătorul alegerilor parţiale din acel colegiu a fost Adrian Rădulescu”.

Fostul preşedinte al PNL Neamţ are şi regrete: „Ultimii cinci ani au fost foarte dificili pentru PNL Neamţ şi nu am avut ocazia de a-i recompensa pe cei care au făcut parte din echipa liberală. Nu poţi ţine oamenii lângă tine doar promiţându-le că va fi mai bine, dar fără să le oferi nimic. Sunt lucruri care puteau făcute mai bine, dar consider că, în tot acest timp, am fost corect faţă de PNL”.

COMENTARII

WORDPRESS: 0