Prima paginăActualitateRoman

Alţi şase minori au fost săltați de polițişti

Dimensiune text

Micii hoți au fost prinşi sâmbătă şi duminică. Trei tinere au fost reţinute după o urmărire prin oraş. 

Patru persoane certate cu legea au ajuns din nou la sediul Poliţiei municipiului Roman, după ce mai mulţi cetăţeni au sunat la Poliţia Locală pentru a sesiza că două persoane fură în Piaţa Mică. Apelul primit la Dispeceratul Poliţiei Locale Roman a fost făcut sîmbătă, 31 ianuarie, în jurul orei 12.00.

„Două echipaje auto ale Poliţiei Locale s-au deplasat în zonă. Între timp, grupul s-a deplasat rapid pe strada Tudor Vladimirescu. Patrulele au supravegheat traseul acestora, persoanele urmărite ajungând la Piaţa Centrală. Aici, grupul a luat legătura cu alţi doi minori, cunoscuţi de organele de poliţie ca fiind certaţi cu legea, din cauză că au comis furturi din buzunare. După o discuţie de câteva minute, cele două grupuri s-au despărţit, fiecare grup pe câte o latură a străzii Sucedava, în Piaţa Centrală. Primul grup a fost identificat în faţa magazinului de lângă clubul «Fashion», iar al doilea a fost prins după o alergare prin «Ograda de căruţe» de lângă Piaţa Centrală”, se arată într-un comunicat al Primăriei municipiului Roman.

Toate cele patru persoane au fost reţinute şi identificate. Nadia S., de 38 de ani, din Iaşi, Alondra S., de 13 ani, din Roman, Ioana S., de 12 ani, din Roman, şi Nicoleta S., de 10 ani, din Roman, au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Roman, pentru cercetări. „Precizăm că acţiunea a fost derulată în cooperare cu Poliţia Municipiului Roman. Vă reamintim că Poliţia Locală Roman poate fi apelată şi sesizată gratuit cu privire la orice eveniment, acţiuni sau persoane suspecte, la numărul de telefon 0233.984”, se precizează în comunicatul Primăriei Roman.

A doua zi de la această acţiune, o patrulă de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Roman a surprins în flagrant trei minori cu vârste cuprinse între 14 şi 15 ani, în timp ce au sustras un telefon mobil dintr-un târg de vechituri de pe strada Miron Costin. Poliţiştii au recuperat bunul sustras şi l-au predat persoanei vătămate, iar minorii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Locale şi din cadrul Poliţiei Municipiului Roman au intensificat, în ultima perioadă, acţiunile de prevenire şi combatere a furturilor stradale, după ce opinia publică a cerut autorităţilor, în nenumărate rânduri, să găsească soluţii pentru ca aceşti minori să fie ţinuţi sub control.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Bogdan Sava 6 ani

  ”Poliţiştii din cadrul Poliţiei Locale şi din cadrul Poliţiei Municipiului Roman au intensificat, în ultima perioadă, acţiunile de prevenire şi combatere a furturilor stradale, după ce opinia publică a cerut autorităţilor, în nenumărate rânduri, să găsească soluţii pentru ca aceşti minori să fie ţinuţi sub control.”

  Ca politolog mi se pare ca politica publica de siguranta publica este subred alcatuita, daca intr-adevar asa s-a procedat.
  Exista niste consecinte logice ale afirmatiei pe intensificare:
  1. nivelul de activitate era insuficient
  2. exista resurse pentru intensificare
  3. intensificarea se produce dupa ce zice opinia publica, prin urmare daca ea nu spune ca e deranjata, nivelul de control scade
  4. scazand nivelul de control creste activitatea infractionala iar opinia publica ar cere iar masuri sporite
  5. politiile intensifica iar, intr-un cerc vicios or virtuos de reactii
  6. instrumentul autoritatilor publice la indemana este intensificarea caci preventia este mult mai costisitoare. Caci de ce s-ar fura?