Alte blocuri ANL în Roman

În aprilie se vor repartiza 60 de locuințe ANL tinerilor din Roman. Primarul Leoreanu speră ca, după această etapă, să înceapă construcția altor două blocuri.

 

 

În vizita pe care primarul municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu, a făcut-o la București săptămîna trecută, a avut programată și o întîlnire cu Marian Iftimie-Nicorici, directorul general al Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL).
Primarul Romanului i-a adus la cunoștință directorului general al ANL că cele trei blocuri de locuințe au fost terminate și că, cel mai probabil la sfîrșitul lunii aprilie, vor fi și repartizate romașcanilor care se încadrează în criteriile de acordare a acestui tip de apartamente.

I-am spus domnului Iftimie că am terminat blocurile și că «am venit» după altele. Am primit promisiunea că vom fi trecuți pe listă pentru ca măcar alte două blocuri să fie construite la Roman în perioada următoare. ANL trebuie să realizeze un plan de construcții pentru toată țara, plan care trebuie aprobat de autorități„, a afirmat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Pînă să afle dacă Romanul va fi trecut în planul de construcții din acest an pentru imobile de tip ANL, primarul trebuie să rezolve problemele apărute la primele blocuri ANL. La acele imobile, acoperișul a fost proiectat într-un mod aparte, dar designul s-a dovedit a nu fi practic. „Dacă am fi locuit într-o zonă în care nu ninge, acoperișurile ar fi arătat foarte bine. Din păcate, modelul acoperișului a permis infiltrații și oamenii au probleme. Va trebui să rezolvăm problema pe plan local, prin societatea Locato, întrucît ANL nu face reparații, doar construiește locuințe noi„, a precizat Laurențiu Dan Leoreanu.

Locuințele ANL care se vor repartiza luna viitoare sînt în număr de 60, de cinci ori mai puține decît solicitările înregistrate pînă acum.


COMENTARII

WORDPRESS: 0