Prima paginăActualitate

Alexandru Dascălu, învingător la „Memorialul celor patru”

Dimensiune text

Alexandru Dascălu, vicecampion naţional la judo, seniori, s-a clasat pe locul I la turneul de la Oneşti numit „Memorialul celor patru”, competiţie desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute.

Sportivul de la LPS Roman, pregătit de antrenorul Constantin Ciobanu, a concurat la o categorie superioară de greutate, 66 de kilograme, comparativ cu cea de 60 de kilograme, la care a luat medalie de argint la naţionalele de seniori.

Născut în 1995, component al lotului naţional de seniori din acest an, Alexandru are drept ţintă una mult mai mare decât un titlu naţional. Deocamdată, la turneul de la Oneşti: „Am câştigat trei meciuri, la Under 21, în afara concursului la care au fost invitaţi sportivi până în 18 ani. S-a mai făcut o categorie, suplimentară, pentru noi, cei peste 18 ani. 2013 a fost un an foarte bun pentru mine. Cel mai bun rezultat a fost cel de la naţionalele de seniori, având în vedere că, anul acesta, la categoria mea de vârsta, U21, am luat medalia de bronz. Am mai luat medalie de bronz şi la Campionatul Internaţional de la Baia Mare. Tot în 2013, n-am avut punctajul necesar pentru a participa la europene, iar la Cupa Europei am picat proba cântarului. La anul, dacă ies campion naţional, fac punctajul necesar pentru participarea la Campionatul European. Asta ar însemna să-l înving pe cel de la Piteşti. Sunt mulţumit de cele realizate în acest an. În 2014 vreau să fiu campion naţional şi, de ce nu?, medaliat la europene. Mă bazez pe încredere, voinţă şi motivaţie. De când lupt şi la seniori, gândesc altfel. Intru pe saltea cu mai multă concentrare. Înainte eram pe «furt», speculam greşelile adversarului. Acum, mă interesează să fac judo, al meu. Au fost momente în care mă enervam, într-o secundă. Nu mai gândeam. Am învăţat să nu mai fac greşeli, să nu mă surprindă adversarul”, a declarat Alexandru Dascălu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0