Alegerile pentru Primăria Roman nu vor fi organizate prea curând

Alegerile pentru Primăria Roman nu vor fi organizate prea curând

Primăria ia probe din asfalt, pentru a se asigura de calitatea acestuia
Primăria Roman vrea să construiască locuințe de serviciu pentru medicii și profesorii tineri
Taxele locale se mai pot plăti până pe 28 decembrie

 

Primăria Roman este condusă la acest moment de Lucian Micu, ales pe lista PNL pentru Consiliul Local la alegerile din vara trecută și, ulterior, ales viceprimar de către consilierii locali. Plecarea primarului ales Laurențiu Leoreanu în Parlamentul României a condus, conform legii, la situația în care Lucian Micu a ajuns primar.

În mod normal, ar trebui să existe alegeri anticipate numai pentru funcția de primar. Conform legii, Guvernul este cel care decide dacă sunt organizate sau nu alegeri parțiale anticipate pentru Primăria Roman. Până acum nu s-a dat nicio dispoziție în acest sens. Situația de la Roman este aceeași cu cea, de exemplu, de la Moinești sau Craiova, unde primarii aleși au preferat alte funcții ulterior. Mai mult, în județul Neamț, alți trei primari de comune, de data aceasta condamnați definitiv de instanțe, și-au pierdut mandatul.

Întrebat de jurnaliști despre această situație în conferința de presă de marți, 14 martie, primarul Lucian Micu a declarat că: „În momentul de față nu se preconizează organizarea unor alegeri. Pârghiile stau în mâna Guvernului, care are obligația, cu 75 de zile înainte de organizarea alegerilor, să anunțe data acestora”.

Urmează perioada sărbătorilor pascale, apoi cea a examenelor de bacalaureat și admiterea la liceu, apoi concediile din perioada estivală, după care începerea noului an școlar.

Experiența politică din România arată că, uneori – cum a fost situația primarului de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan (care și-a pierdut funcția în urma unei condamnări definitive) sau a trecerii la cele veșnice a romașcanului Culiță Tărâță, în timp ce era președinte al Consiliului Județean Neamț – nu se organizează alegeri anticipate. Mai mult, uneori, pentru că cei care conduc administrațiile locale, prin așa-zisul „interimat”, aparțin aceluiași partid sau coaliții de la guvernare, nu se organizează alegeri.

În momentul acesta, ca interes pentru a conduce Primăria Roman și l-au exprimat, în ordine alfabetică, următorii: Lucian Micu (PNL), Marius Neculai (PSD) și Radu Samson (USR). Dacă nu vor fi alegeri anticipate, alegerile locale pentru primar și componența Consiliului Local vor avea loc în vara lui 2018.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!